Новини

„Чета в корема на мама“: Първият семинар за пренаталното четене събира експерти и бъдещи майки на 4 юни

 Водещи експерти ще представят ползите от пренаталното четене

На 4 юни 2022 г. (събота) от 11.00 до 13.00 часа в залата на Американския център на Столична библиотека за първи път у нас ще се проведе семинарът „Чета в корема на мама“ за важността на пренаталното четене. Събитието е организирано от издателство „Ентусиаст“ и фондация „Искам бебе“ в партньорство със Столична библиотека. 

В рамките на форума водещи експерти ще представят ползите от пренаталното четене в контекста на цялостната предродилна грижа. В програмата са предвидени презентации на  гост-лекторите: 

  • д-р Александър Кобаков, МБАЛ „Св. София“ – „Наука. Бременност. Четене“;
  • Вал Стоева, фондация „Детски книги“ – „Да отгледаш читател в първите 1000 дни“;
  • Борислава Борисова, Детски център на Столична библиотека – „Какво да четем с децата от 0 до 3-годишна възраст“. 

Почетен гост на събитието ще бъде д-р Румен Велев, изпълнителен директор на Втора САГБАЛ „Шейново“.

Семинарът цели да постави ранното четене в кръга от умения и навици, които се формират в месеците преди раждането на детето като неразделна част от ежедневието на новите родители. След форума бъдещите майки ще бъдат запознати с възможностите, които предлага Детският център на Столична библиотека за най-малките читатели на специално организирано посещение в детската читалня. 

Входът е свободен, но поради ограничения капацитет на залата е задължителна предварителна регистрация на тел: +359 878 903 523. 

За всички бъдещи майки, които нямат възможност да присъстват, събитието ще бъде предавано на живо във Facebook на страниците на издателство „Ентусиаст“, фондация „Искам бебе“ и МБАЛ „Св. София“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *