Боршош на опера в книжарница

Зам.-кметът на София Мирослав Боршош отиде на опера… в книжарница. Той беше сред гостите на премиерата на мащабното издание „Златният век на българската опера” от проф. Боянка Арнаудова в книжен център „Гринуич”.

Мирослав Боршош слуша с внимание как българските певци покоряват световната оперна сцена.
Снимка: Лист

Луксозният том от 608 страници излезе тези дни с логото на „Лист”, а представянето му, което включваше и семинар за феноменалното поколение певци, бе включено в Календара на културните събития на столицата и събра десетки меломани от няколко поколения.

Заедно с публиката проф. Арнаудова потърси отговор на въпроса защо тъкмо във времената на Желязната завеса, родилите се в тоталитарна България Никола Николов, Гена Димитрова, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Райна Кабаиванска, покоряват най-големите световни сцени.

Авторката на книгата проф. Боянка Арнаудова раздава автографи. Снимка: Лист

Големият певец и педагог проф. Павел Герджиков – един от двайсетимата герои на книгата, сподели моменти от бляскавата си кариера, а ректорът на Музикалната академия проф. Сава Димитров бе категоричен, че след време към тези имена ще се присъединят още българи. 

Баритонът Кирил Манолов пристигна специално за премиерата. Снимка: Лист

Специално за събитието от чужбина пристигна и баритонът Кирил Манолов, който е сред най-търсените оперни звезди в световен план. Неговият път тръгва именно като наследник на великите български гласове като лауреат от конкурсите „Борис Христов” и Гена Димитрова.

Редакторът на книгата Диляна Димитрова, авторката проф. Боянка Арнаудова и главният редактор на издателство „Лист” Гергана Димитрова представиха „Златният век на българската опера”. Снимка: Лист

Можете да поръчате книгата ТУК.

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *