„Познай колко много те обичам“: Трогателната история за обичта между баща и син за първи път на български език

Очарователния разказ на Сам Макбратни за любовта между баща и син издава „Ентусиаст“ за първи път в България. „Познай колко много те обичам“ излиза с оригиналните илюстрации на Анита Джерам. Книгата се смята за модерна детска класика, която разказва за двама герои, търсещи всевъзможни начини да изразят обичта си.

Първоначално ирландският писател Сам Макбратни пише романи за тийнейджъри, но редакторът му предлага да направи книга за по-малките читатели. Тогава авторът започва да работи с илюстраторката Анита Джерам, което води до създаването на „Познай колко много те обичам“. От 1994 г. заглавието завладява сърцата на милиони големи и малки читатели по целия свят. Преведено е на 57 езика и печели редица престижни отличия за детски книги. През 1996 г. изданието получава наградите „Забележителна детска книга“ на „American Library Association” и „Книга на годината“ на „American Booksellers Association“. През 2011 г. е премиерата на телевизионния сериал „Познай колко много те обичам“, който се излъчва в над 60 държави.

Историята започва с Малкия Кафяв Заек, който показва на баща си колко много го обича, като разтваря ръцете си колкото може и скача толкова високо, колкото може. Но Големия Кафяв Заек, който може да разтвори ръцете си повече и да скочи по-високо, го обича също толкова много. Накрая Малкия Кафяв Заек му казва, че го обича чак до Луната, но това е само наполовина на обичта на Големия Кафяв Заек.

Понякога е трудно да намериш начин да изразиш любовта си към някого. Това доказва разказът за Малкия Кафяв Заек и Големия Кафяв Заек. Особено подходяща за четене преди сън, книгата „Познай колко много те обичам“ улавя дълбоката и нежна връзка между родител и дете.

Сам Макбрaтни е ирландски писател, роден през 1943 г. Създател е на над 50 детски и тийнейджърски книги. Авторът е познат най-вече с произведението си „Познай колко много те обичам“, от което са разпродадени над 47 милиона бройки по целия свят и е преведено на над 57 езика.

По собствени думи Макбратни прекарва следвоенното си детство „в къси панталони и суичър на „Fair Isle“. Учи история и политически науки в колеж „Тринити“, Дъблин. Става учител и преподава в гимназия, основно училище и колеж за допълнително обучение. Той се оттегля от учителската си професия през 1990 г., за да се съсредоточи върху кариерата си на писател.

Първоначално Макбратни пише тийнейджърски романи. Но след като редакторът му предлага да направи илюстрирана книга за по-малките читатели, писателят започва да работи с художничката Анита Джерам върху „Познай колко много те обичам“, която е издадена през 1994 г. Заглавието често се изброява сред най-популярните и най-продаваните детски книги на всички времена.

Откъс от книгата можете да видите ТУК.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *