8 цитата от „Невидимите фурии на сърцето“

Страница.бг публикува осем цитата от романа „Невидимите фурии на сърцето“ на Джон Бойн, който излезе на български език с логото на издателство „Лабиринт“:

Невидимите фурии на сърцето

Макс беше живото доказателство, че няма значение дали хората те обичат, или те мразят – стига да знаят кой си, можеш да си живееш добре.
❤️‍🔥
Като държавен служител, каквото и да правиш, мястото ти е сигурно. Не могат да те уволнят, даже и да настъпи криза и ти да си напълно некомпетентен. (…)
И все пак винаги съм смятала, че най-хубавото на държавната служба е това, че можеш да започнеш на двайсет, да прекараш всеки ден от живота си зад едно и също бюро и преди да се усетиш, годините си минали, всичко е зад гърба ти и не ти остава нищо друго, освен да умреш. Дава ти сигурност. (Мери-Маргарет Мъфет)
❤️‍🔥
Няма нищо по-неромантично от спонтанността. (Мери-Маргарет Мъфет)
❤️‍🔥
Бях сигурен в едно: това беше краят. Никакви мъже, никакви момчета повече. От сега нататък само жени. Ще съм като всички останали.
Ще бъда нормален, дори и това да ми коства живота.
❤️‍🔥
…настроението ми беше приповдигнато, тъй като беше една от онези хубави утрини, в които човек се чувства щастлив само защото е жив.
❤️‍🔥
Винаги е бил красив мъж, разбира се, и на стари години беше запазил достолепния си външен вид, което често се случваше с негодниците.
❤️‍🔥
Вече над седемдесет години съм на този свят и ако мога да заявя нещо със сигурност, то е, че в живота няма нито логика, нито справедливост. Никога не знаеш какво те очаква зад ъгъла, а най-често то е някаква гадост. (Катрин)

❤️‍🔥
Едва ли ще го разбереш, но има нещо, което всяко момиче осъзнава в определен момент от живота си, обикновено когато е на петнайсет-шестнайсет. Сега даже може би и по-рано. Че притежава по-голяма власт от всички мъже, взети заедно, защото мъжете са слаби и са ръководени от желанията си и от отчаяната нужда от жена, а за разлика от тях, жените са силни. Винаги съм смятала, че ако жените се обединят, ще управляват света. Само че те не го правят. Не знам защо. И колкото и да са слаби и глупави, мъжете все пак си дават сметка колко е важно да държиш юздите. Поне в това ни бият. (Катрин)

Още за книгата можете да прочетете ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *