„Какво има в гърнето?“ – за най-малките читатели

„Какво има в гърнето?“ от Гуидо ван Генехтен е най-новата книга за най-малките, която излиза с логото на издателство „Изток-Запад“.

Тази забавна илюстрована книжка с капачета е продължение на книгата „Какво има в памперса?“. Чудно забавление за малки и големи.

Мишлето изучава света наоколо с голямо любопитство. Всичко му е интересно, дори и какво има в гърнето на неговите приятели. На тях също им става любопитно какво има в гърнето на мишлето. Чака ги обаче голяма изненада.

Гуидо ван Генехтен е роден през 1957 г. в Мол (Белгия). Учи рисуване и живопис, графика и фотография в Художествената академия в Мол. Дълги години работи в областта на графичната индустрия. Сега работи като илюстратор на детски книги.

През 1998 г. печели международната награда за илюстратор на град Хаселт с книгата си „Рики“. Тази награда е началото на международната му кариера.

От този момент той създава много бестселъри и получава няколко награди. През 2007 г. е носител на наградата „Рийдърс Джайдест“ за най-добър илюстратор на детска книга, а книгата му „Малкото кенгуру“ е обявена за „Най-добра книжка с картинки за 2007 година“.

Освен Рики и малкото кенгуру, Гуидо е създал много забавни герои: Бялата рибка, полярната мечка Снежно, клоуна Тито, язовеца Макс.

През последните години книгите на Гуидо ван Генехтен са публикувани в над 40 страни по света.

По-долу надникнете в книгата:

Можете да поръчате „Какво има в гърнето“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.