Какво да очакваме от „Домът на дракона“? Огън и кръв! И дракони

Изпълнителният продуцент Райън Кондал и писателят Джордж Р. Р. Мартин разкриха подробности от сюжета на предстоящия спин-оф на култовия сериал „Игра на тронове“ (спин-оф е творба, създадена на база на вече съществуващи произведения, която се фокусира по-подробно върху различен аспект от оригинала – б.р.). Бъдещата продукция носи заглавие „Домът на дракона“ и в нея водеща роля ще имат представителите на благородническия род Таргариен, съобщи BBC News. Действието ще се развива 200 години преди събитията в оригиналния сериал.

В повествованието ще се появят и герои от семействата Ланистър и Старк, но те ще имат периферни функции в историята, развиваща се по време на пика на могъществото и разцвета на Таргариенови. На разположение на членовете на доминиращата фамилия ще бъдат 17 дракона, на които те ще могат да летят, обещават авторите. Сериалът се основава на романа на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“ от 2018 г., в който Таргариен отприщват най-лошия възможен „семеен“ скандал – ужасяваща гражданска война. Мартин, който е и един от сценаристите на проекта, подчертава, че „сериалът няма да бъде по-сексистки, отколкото реалните исторически събития, които са го вдъхновили“.

Така че, какво да очакваме от задаващия се прикуел (произведение за предисторията на събитията от оригинала) на прочутия сериал? „Огън и кръв! И дракони“, казват писателят и продуцентът. Зрителите със сигурност си спомнят какво успя да постигне Денерис Таргариен (в ролята – Емилия Кларк) само с 3 дракона. Това прави числото 17 интригуваща перспектива – и потенциално опустошително оръжие. Лично авторът Мартин е уточнил техният размер, цвят, възраст, дори специфичен характер.

Феновете на изпълнения с безкрайни вражди фентъзи епос „Игра на тронове“, който се превърна в един от най-успешните сериали в историята на телевизията, могат да бъдат спокойни, че предисторията ще има много общо с оригинала. Но тези, които все още са ядосани от противоречивия и незадоволителен финал на 8-и сезон, ще искат да знаят: струва ли си да инвестират времето и емоциите си в още по-коварни кандидати за Железния трон? В събота актьорският екип и създателите представиха разширен трейлър по време на ежегодното събитие Comic-Con в Сан Диего, така че всеки ще може сам да си прецени, напомнят от BBC.

На презентацията в Сан Диего на въпроса какъв би бил идеалният владетел на Вестерос, Джордж Р. Р. Мартин е отговорил: „Някой, който гледа на това да бъде крал като на дълг, а не като на нещо, на което има право“. А възможно ли е жена да управлява Вестерос? „Когато стана кралица, ще създам нов ред“, казва една от героините. Писателят се надява, че по отношение на филма зрителите ще бъдат разделени в мнението си кой е добрият и кой злодеят, така както е било и с читателите на романа.

Премиерата на „Домът на дракона“ е планирана по HBO и HBO Max за 21 август в САЩ, а за Европа – на 22 август.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *