Теодора Димова представя предстоящия роман „Не ви познавам“ на „Аполония“

Една от най-популярните български писателки ще публикува романа си в края на годината

 

Съдбите на „Поразените“ от мракобесната идеология на близкото минало отекна в кадифения, но безкомпромисен роман на един от най-талантливите ни писатели – Теодора Димова. Книгата се появи през 2019 г. и стана носител на голямата награда Роман на годината на Фонд „13 века България“, както и на престижната френска литературна награда „Фрагонар“.

Тази майсторска история за паметта ще получи своето своеобразно продължение в лицето на „Не ви познавам“ – романа, по който работи в момента Теодора Димова и който ще се появи с логото на издателство „Сиела“ до края на 2022 г.

В „Не ви познавам“ една от внучките на главните героини в „Поразените“ ще трябва да се изправи пред видоизменения кървав терор – кървавият терор от миналото е заменен, но ядката, същността на злото е същата.

Защото децата и внуците на палачите продължават да бъдат палачи, децата и внуците на жертвите продължават да бъдат жертви. А прочитът на историята отново е подчинен на прогнила координатна система. 

Има ли обаче изход от омагьосания кръг, в който се е превърнал животът ни?

Откъси от романа „Не ви познавам“ ще бъдат представени от актьора и режисьор Стоян Радев на 1 септември от 18:00 ч. в Художествена галерия – Созопол по време на Празниците на изкуствата „Аполония“ 2022, а самата Теодора Димова ще разкаже малко повече подробности за работата си по романа и неговото излизане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *