„Слънчевото яйце“ – още от вълшебния свят на Елса Бесков

Приказката вдъхновява децата смело да развият въображението си

 

След „Децата на Джуджан, горското джудже“ една от най-обичаните шведски авторки отново повежда малките читатели у нас в неочаквано приключение със своите магически герои.

„Слънчевото яйце“, издавана от „Ентусиаст“, излиза с оригиналните илюстрации от 1932 г. на Елса Бесков и в превод на скандинависта Анюта Качева. Превърнала се в детска класика, книгата е посветена на чудатото откритие на една мъничка фея, която много обича да танцува и да помага на горските обитатели.

Елса Бесков (1874–1953) е сред най-популярните детски писатели и илюстратори в Швеция. Повече от век книгите ѝ непрекъснато се преиздават и са сред любимите на малките читатели. Вдъхновение за очарователните си истории авторката черпи от собствените си детски приключения, както и тези на своите синовe.

Като автор и художник тя получава международно признание за незабравимите си истории, придружени със забележителни илюстрации.

„Слънчевото яйце“ разказва за червенокоса фея, чиито танци приветстват разцъфващите цветя през пролетта, златните листа през есента и падащия сняг през зимата. Тя се разбира отлично с всички горски същества, а птиците я обожават, защото винаги връща падналите им яйца в гнездата.

Слънчевото яйцеЕдин ден, когато тръгва на поредното изследователско пътешествие из гората, феята се натъква на голямо, жълто и кръгло нещо, лежащо в мъха. Смаяна от своето откритие, тя незабавно свиква всичките си приятели, за да размишляват какво всъщност е намерила. Възможно ли е това да бъде яйце от самото слънце?

По-долу можете да надникнете в „Слънчевото яйце“:

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *