Излезе нов тираж на помагалото за „Тютюн“

Нов тираж на най-успешното помагало от поредица “Cliffs Notes – ключ към знанието”, е вече по книжарниците. “Тютюн” от Ангел Малинов (от Книгоиздателска къща “Труд”) е в помощ на учениците, които изпитват затруднения в прочита на произведението, както и при изразяване на основните теми и идеи в творбата.

Освен това, в отделни глави са разгледани литературните похвати, използвани от автора, направен е обстоен анализ на основните персонажи. “Тютюн” e роман, който остава труден за разбиране от съвременните читатели, поради политическата конюнктура на времето, в което е писан. В него са преплетени два особени случая в историята на българската литература през XX век: Случаят Димов е показателен за нейната зрялост. Един сериозен учен, професор по анатомия, ембриология и хистология на гръбначните животни, който публикува три ярки, физиономични романа и се превръща в голям писател. Случаят “Тютюн” пък е показателен за незрелостта на една партийна литература и нейната художествена критика, но надживял времето си и превърнал се в “класика”.

Поредицата „Cliffs Notes” включва ученически и студентски помагала, чиято цел е да подпомогне разбирането и анализирането на класически литературни произведения. Изданията включват резюмета на класически произведения, биографични справки за авторите, помощни материали като показалци и речници, критични бележки, анализи и упражнения. Българските помагала в поредицата са дело на Ангел Малинов.

Можете да поръчате помагалото ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *