Ново помагало преразказва на достъпен език творбите за осми клас

Виктория Колева е автор на помагалата за ученици от 7. до 12. клас по литература в успешната поредица с преразкази на класическите произведения, изучаващи се в съответните класове от Книгоиздателска къща „Труд“.

А добрата новина е, че вече и учениците от трудния осми клас могат да са спокойни, че имат верен помощник в справянето със сложната литература.

Задължителните произведения, включени в учебната програма за 8 клас, за които може да се прочете в помагалото, са “Илиада” (Омир): откъси от I, VI, XXII, XXIV песен, “Антигона” (Софокъл), “Пространно житие на Константин-Кирил” (Климент Охридски), Из “Декамерон” (Дж. Бокачо): Ден първи, Новела трета – “Притчата за трите пръстена”, Из “Дон Кихот” (М. де Сервантес): I и VІІІ глава, “Хамлет” (У. Шекспир).

Виктория Колева споделя как е структурирала и написала помагалата: „Преразказала съм лично всички големи романи по правилата, по които учат децата. След това проверих дали тези преразкази са в правилното глаголно време, което се изисква в училище. После съм направила коментари към задължителните откъси, включени в учебната програма. Идеята ми е децата да могат да се научат, да проумеят как да извлекат есенцията от едно по-голямо произведение. Тоест това, което съм дала на учениците, е основа да разберат дълбоко онова, което учат, и то да им помогне, когато започнат вече да разработват своите теми и анализи. Вярвам, че помагалата ще бъдат от полза и за учителите по литература, че те ще намерят за добро всичко това, което сме направили с издателство “Труд”“. 

“Класиките, преразказани за ученици по учебната програма за 8. клас“ е ценно помагало за всеки, който иска да разбере класическата литература и да изкара шестица!

Можете да поръчате помагалото ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *