„Дядо Коледа и трите мечки“: Отряд приказни герои спасява коледните празници

С илюстрациите на талантливата художничка Маргарита Кухтина, очарователната книжка учи децата, че приятелството и любовта са най-големите подаръци

Най-обичаните герои от няколко класически детски приказки се събират заедно, за да спасят коледния ден в прелестната книжка „Дядо Коледа и трите мечки“ от Лу Пийкок, която излиза и на български език с великолепните илюстрации на Маргарита Кухтина (ИК „Сиела“).

Никога не е твърде рано да открием празничния сезон сред страниците на това богато илюстровано коледно издание, в което децата от едно малко, отдалечено селце са в опасност да останат без подаръци – не защото са били лоши през годината, а защото… Дядо Коледа просто е заспал.

Бъдни вечер е, а Дядо Коледа вече е раздал почти всички подаръци на послушните деца от дългия си списък. Остава му само да стигне до закътаното селце През девет планини в десета, за да завърши тазгодишната си обиколка.

Но когато очите му започват да се затварят, а прозевките му стават все по-чести и по-дълги, добрият старец решава да слезе в хижата на Трите мечки, която така приветливо го придърпва с топлата си светлина. Е, какво пък толкова, не може ли да си почине за минутка?

В момента, в който пристъпват прага на къщурката си и заварват Дядо Коледа да хърка на дивана, Татко мечок, Мама меца и Малкото мече знаят, че трябва да го събудят. Но това не е толкова лесна задача… Почти полунощ е, а горкият старец спи все така непробудно.

Добре, че Малкото мече знае на кого да се обади. На помощ да раздадат подаръците пристигат Приказните спасители – банда смели герои, които се впускат в шеметно приключение към През девет планини в десета, решени да спасят Коледата на всяка цена.

Червената шапчица ще помогне със своите умения по ориентиране в Най-дълбоката и тъмна гора. Трите прасенца – със способностите си на строители, седемте джуджета ще се окажат полезни като миньори в Най-чудовищната планина. А Малкото мече ще получи най-голямата изненада…

С твърди корици и в голям формат, „Дядо Коледа и трите мечки“ от Лу Пийкок е красиво подаръчно издание, в което цветната магия на Коледа оживява и показва на децата, че дори и Дядо Коледа понякога има нужда от малко помощ и верни другари. 

Подходяща за деца между 2 и 5 години, тази очарователна детска книжка припомня на малки и големи, че най-безценните подаръци, които можем да си пожелаем за тази Коледа са приятелството и любовта. 

По-долу можете да надникнете в новата книга:

Може да е анимация

Може да е анимация на текст, който гласи '„Ho сега „A той още не бъдни вечер", вайкаше ce татко мечок. занесъл подаръци през девет планини десета. "и там децата няма да получат подаръци" вайкаше мама „без паника", каза спокойно малкото мече. и вдигна телефона. HNDO „здравейте, търся приказните спасители. имаме нужда от помощ TO спешно!" и изненадващо скоро някой почука на вратата...'

Може да е анимация на 1 човек

Дядо Коледа и трите мечки

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *