Коледният календар на Страница.бг: Книгата на Хана Голд „Последната мечка“: Важна за нас, за белите мечки, за планетата

„Последната мечка“ е пленителна история за красотата на планетата, за разрушителните последици от климатичните промени и за едно невероятно и незабравимо приятелство, която излиза на български език с логото на издателство „Таралеж“.

„Последната мечка“ е дебютната книга на детската писателка Хана Голд, която вече е спечелила не само сърцата на читателите, но и множество награди за детска литература.

Книгата е подходяща за деца над 8 години и освен прекрасната история за приятелството между едно момиче и последната оцеляла бяла мечка, тя е насочена към отношението ни към животните, планетата и природата.

На Мечия остров вече няма бели мечки. Поне така казва бащата на Ейприл, когато двамата се отправят на научна експедиция на отдалечена станция в Арктика.

Една вечер обаче Ейприл зърва на хоризонта силуета на мечка. Мечка, която не трябва да е там. Мечка, която е гладна, самотна и далеч от дома си. Как се е озовала на Мечия остров и колко буркана с фъстъчено масло ще са нужни на Ейприл, за да спечели доверието ѝ?

„Последната мечка“ е за всички, които обичат животните, природата и увлекателните истории, пишат от Kirkus Reviews.

Тази книга е важен литературен дебют. Важен е за нас, за белите мечки, за планетата, категоричен е писателят Майкъл Морпурго.

Като дете Хана Голд е била заобиколена от книги, животни и красотата на природата. Докато расте най-голямата й мечта е да има котка и да стане писател, днес е щастлива, че е постигнала и двете. Още в училище започва да пише вълнуващи истории, в които разказва за любовта си към нашата планета и нейните обитатели. Учи за сценарист и  докато следва започва работа в лондонската филмова и театрална индустрия. 

Днес Хана Голд живее в красивото графство Линкълншир, Великобритания с костенурката, котката и съпруга си. Когато не пише, обича да търси невероятни истории и се упражнява да издава различни животински звуци. „Последната мечка“ е дебютният ѝ роман и още с издаването си книгата става най-продавания дебют за 2021 година. Избрана е за седмица на книгата в класацията в Saturday & Sunday Times. За да завърши невероятната си дебютна година „Последната мечка“ е победител в The Blue Peter Book Award 2022 и печели наградата Waterstones Children’s Book Prize.

Илюстрациите са на един от най-награждаваните илюстратори Ливай Пинфолд. 

По-долу можете да надникнете в книгата с няколко илюстрации:

Може да бъде изображение с 1 човек и на открито

Може да бъде изображение с природа

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *