Коледният календар на Страница.бг: „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“

Дебютантката Стела Йосифова е създала пленителен коледен роман за деца и възрастни

Специално за своите млади читатели и техните родители Страница.бг започва декември с коледен календар, в който всеки ден до Коледа ще представя по една тематична книга от каталога на българските издателства.

По Коледа стават чудеса – магия се носи във въздуха, а хората стават по-добри… Една такава омагьосваща история, изпълнена с надежда и вяра в силата на доброто, разказва романът за деца „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“ на младата дебютантка Стела Йосифова (издание на „Книги за всички“).

Книгата можете да откриете на Панаира на книгата от 6 до 11 декември в НДК на 2 етаж на щанд 211.

Майкъл Докърти е готов на всичко, за да спаси шоколадовата фабрика на прадедите си и да възвърне някогашния й просперитет. Изправен пред опасността да я загуби, той решава да открадне рецептата на най-популярния шоколад в света – Choco-Dreams. Двамата със сина му Даниел се отправят на север, към Лапландия, страната на Дядо Коледа, за да открият тайнствената фабрика, произвеждаща този шоколад…

„Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“ е книга, която може да стопли душата ти и в най-мразовитата вечер.

Любовта към литературата е нещо прекалено хубаво, за да се зароди изведнъж. И при Стела Йосифова е така. Израства с огромна библиотека вкъщи, заемаща цяла стена, до тавана. Като малка слуша приказки, които са нейният коректив за доброто и лошото в света.

Започва да чете приключенски и романтични книги и те я омагьосват. В училище няма усещането, че просто учи литература и философия. Тези предмети са нейната душа, неделима част от същността й.

Завършва журналистика в Бургаския свободен университет.

Идеята за „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“ й хрумва една зимна вечер, докато чака майка й да се прибере от работа, а на масата има една шоколадова вафла. И докато изпитва удоволствието, като я яде, в главата й се заражда идеята за забавната история за Майкъл и Даниел, за тяхното приключение. И просто сяда и написва на един дъх тази история.

Романът е богато илюстриран от талантливата художничка Антонина Бабукчиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *