Коледният календар на Страница.бг: „Уинстън и коледното писмо“

Специално за своите млади читатели и техните родители Страница.бг започва декември с коледен календар, в който всеки ден до Коледа ще представя по една тематична книга от каталога на българските издателства.

На 5 декември продължаваме с чудните коледни шедьоври с „Уинстън и коледното писмо“ от Алекс Т. Смит, която излезе миналата година с логото на издателство Ракета.

В Уинстън и коледното писмо“ има:

– история за малка мишка с голяма мисия;

– 24 и половина глави за четене за всеки ден до Коледа или когато читателите имат няколко свободни минути и настроение;

– предизвикателства и идеи, с които всеки може да зарадва любимите си хора за празника.

Докато изтърсва снежинките от върха на ушите си, мишлето Уинстън се сдобива с изключително важна мисия: възможно най-бързо да предаде на Дядо Коледа едно писмо, за да не остане някое дете без подарък. Последвате ли опашатия приключенец по пътя към работилницата на добрия старец, заедно ще попаднете в туристическа агенция „Весел празник“, в уютно сламено креватче, в универсален магазин „Фортеск“ (доставчик на качество от 1847-а (!) и дори пред командното табло на самолет.

В книгата ще намерите и множество коледни занимания – ще се вдъхновите да направите джинджифилови мишлета, птичета от прежда, куклички и други украси, захарни лакомства и… цял куп добрини.

Ще научите и любопитни факти като този, че в Исландия традицията повелява приятели и роднини да си подаряват книги вечерта преди Коледа, a oстатъка от празника да прекарват в четене и хапване на шоколад. Традицията е в сезона, наречен Йолабокафлод, което се превежда като „Коледен водопад от книги“.

„Уинстън и коледното писмо“ е книга с 24½ глави. Може да бъде започната на 1 декември и да се изчита по една глава на ден, докато се стигне до 25 декември. Полoвината глава, която е в края, e за самата Коледа. Изданието може да се окаже забавно развлечение и за по-големите деца, а защо не и за родителите.

Коледните занимания за всеки ден не са нито задължителни, нито е нужно да се изпълняват в точната дата – за всяко от тях са нужно само по няколко минути и празнично настроение.

Алекс Т. Смит рисува и пише истории, откакто можеше да държи молив и е професионален илюстратор на детски книги.

Споделя за себе си, че обожава зимата. Мразовитите утрини и уюта у дома, след като си бил навън, декември, когато въздухът се изпълва с вълшебството на Коледа, оживените, пълни магазини, бляскавата украса, очакването, а накрая, разбира се – и самият празник!
Идеята за „Уинстън и коледното писмо“ му хрумва, докато помага на племенниците си с писмата за Дядо Коледа.  Тогава се замисля с тревога какво би станало, ако някое от писмата се загуби. Дали ще се намери човек (или мишок), който да го достави? И през какви ли приключения би минал този някой?

По-долу можете да видите няколко страници от книгата:

Може да бъде изображение с книга

Може да бъде изображение с книга и текст, който гласи 'как CE чете тази книга CHasก) инстън на ден, започнеш да коледното защо не еи за книгата вкрая докато четеш писмо стигнеш до книга според за деня. цялото може да да 24½2 мен ще книгите окаже за самата декември 25 декември. изчиташ глави. ги -настанете забавно коледа! подовината глава една трябва да точния коледно ден. всички, ако уютно глава, настроение. ce тях, когато ce коледни заеми не цял куп си някоя прочетете за големите, бисквита. поне заедно a трябва да ги He нужно да минути вършиш в'

Може да бъде изображение с книга

Няма налично описание на снимката.

Може да е илюстрация на 1 човек и книга

Няма налично описание на снимката.

Можете да поръчате „Уинстън и коледното писмо“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *