Нова кампания на издателство “Труд”: Купи книга и спечели топка на Зимния панаир на книгата

Голяма енциклопедия  България, Ловна енциклопедия, Световна футболна енциклопедия, комплект “Седемте сестри”, Зайчето Питър и още много изненади на щанда на издателство “Труд” с номер 203, етаж 2, Източно крило

От 6 до 11 декември традицията се завръща – Националния дворец на културата в София ще приюти най-добрите български издателства. Без маски, без предварителни уговорки, без никакви пречки за почитателите на книгата изданията си ще покажат над 150 издателства, а отстъпки от коричната цена и специални коледни издания ще има почти на всеки щанд. Панаирът на книгата е 49-и поред и е международен.

Книгоиздателска къща “Труд” е на щанд 203, на традиционното място на 2-ри етаж, Източно крило, а отстъпката е 20%. Ето и най-атрактивните акценти в издателски коледен гайд.

ГЛЕДАЙ ФУТБОЛ, ЧЕТИ И СПЕЧЕЛИ

Може да бъде изображение с 1 човек, книга и текстово съобщение

Мондиалът в Катар е в разгара си. А специалното футболно издание, посветено на най-великата игра, е от 2022 г. и е с автор спортният гуру Румен Пайташев. “Световната футболна енциклопедия” е с твърди корици, хиляди илюстрации, съдържа всичко най-важно за световните футболни отбори, футболисти, треньори, съдии и деятели, разкрива правилата на играта и проследява историята на най-популярния спорт. Само в рамките на Зимния панаир на книгата всеки читател, закупил енциклопедията, може да играе за спечелването на 24 официални футболни топки от Мондиала. Само трябва да попълни данните си и да ги сложи в специална кутия. А печелившите ще бъдат изтеглени на 19 декември – ден след големия футболен финал. Закупилите книгата от сайта на издателството www.trud.cc също участват автоматично в томболата.

БЪЛГАРСКА ЛОВНА ЕНЦИКЛОПЕДИЯ

Новото, допълнено издание на “Българска ловна енциклопедия” от Мир Богоев е най-пълното и задълбочено изследване за всичко, свързано с историята и практиката на най-древния начин за препитаване. Структурирана е в няколко раздела – първият е отделен на историята на лова заедно със социалните, политическите и организационните аспекти на това занятие от праисторическо време до наши дни. Второто структурно звено е посветено на проблемите на ловното оръжие и на различните ловни практики. Третата част е посветена на ролята на кучето в лова, четвъртата – обхващаща по-голямата част от книгата – се занимава с дивеча: различните видове птици и бозайници. Специално внимание е отделено на ловните правила и оформянето им в Кодекс на честта на ловеца. „Това е истинска цивилизационна книга“, твърди авторът и допълва, че за първи път у нас тази тема се разглежда така систематично и научно – без идиологеми и предразсъдъци, без табута и разкрасявания. Илюстративният материал е дело на проф. Виктор Паунов.

ЗА ЛИДЕРСТВОТО ДНЕС

Най-новият труд на Хенри Кисинджър също излезе с логото на КК “Труд” през 2022 г. и е сред бестселърите на годината. В “Лидерство” Кисинджър анализира живота на шестима изключителни лидери чрез отличителните стратегии на държавното управление, които според него са въплъщавали: Конрад Аденауер и „стратегията на смирението“; Шарл дьо Гол и „стратегията на волята“; Ричард Никсън и „стратегията на равновесието“; Ануар Садат и „стратегията за трансцендентност“; Ли Куан Ю и „стратегията на върховите постижения“; и Маргарет Тачър и „стратегията на убеждението“. Книга за всеки съвременен човек!

КОЛЕДНИ ИЗНЕНАДИ ОТ ЗАЙЧЕТО ПИТЪР

Колекция „Светът на Зайчето Питър” на издателство „Труд“се обогатява най-редовно с все нови и нови книжки, допълващи класическата библиография на Биатрикс Потър със съвременни интерпретации, нови приключения и различни юбилейни и подаръчни издания. „Честита Коледа, Питър“ и “Коледа идва” са перфектен коледен подарък за малки и големи почитатели на дългоухия пакостник. Пълни с топлина и уют, страниците на книжките са илюстрирани в класическия стил на Биатрикс Потър, а в “Коледа идва” има и занимателни коледни задачки за всеки ден до Коледа. Героите са се загърнали с топли плащове и са нахлупили вълнени шапки, подаръците са опаковани в цветна хартия и привързани с елегантни панделки, по елхата приветливо греят свещички… Но празничната атмосфера идва най-вече от жестовете на грижа и щедрост, от срещите с близки и приятели, от споделеното щастие. В каталога на поредицата има и книга със звуци от природата, книжки с капачета и интерактивни елементи, книги за по-големи читатели с класическите истории за Зайко Питър.

ИСТИНАТА Е НАПИСАНА В ЗВЕЗДИТЕ…

Почитателите на поредица “Седемте сестри” от Лусинда Райли ще могат да се снабдят с пълен комплект на сагата. Специални тиражи ще има за Зимния панаир при това на промоционална цена за закупен пълен комплект. Сагата разказва за Мая и петте й сестри, които се събират в дома от детството им – внушителния замък “Атлантис”, разположен на брега на Женевското езеро, – за да почетат паметта на осиновителя си ​​татко Солт. Мая и нейните сестри са осиновени от него, когато са били още бебета, и сега, научавайки новината, че той вече е бил погребан в морето, са съкрушени. Но татко Солт е оставил изненадващо писмо до всяка от дъщерите си, а всяка история е в отделен том. Поредността на книгите е: 1. Историята на Мая, 2. Али, 3. Ася, 4. Кики, 5. Тиги, 6. Електра.

ЗА ДОМАШНАТА БИБЛИОТЕКА

Чисто нов том в патриотичната поредица “50-те най-…” излиза за книжния панаир “50-те най-бележити български владетели и пълководци”. От хан Кубрат до цар Борис III – в тази книга са събрани 50 от най-бележитите и доблестни мъже, блестящи военни стратези, безстрашни и умели ръководители, често намирали несправедливо своята смърт. Хубаво е всеки да ги знае, да спомня името им, за да не останат забравени. Техните истории са достойни за възхита и част от тях биха могли да минат и за сценарии за успешен филм, но тези хора са допринесли за създаването и изграждането на България и българския боен дух. Наша е задачата да ги запазим!

А пълен комплект с 12-томната Голяма енциклопедия БЪЛГАРИЯ, наградена със Златен лъв на Асоциация българска книга през 2010 г., ще се продава ексклузивно само за 130 лв. за всички томове (при пазарна цена 180 лв.).

Вижте и специалните събития на издателството по време на Панаира на книгата:

7 декември от 16 ч Мир Богоев, автор на “Българска ловна енциклопедия”

8 декември от 15 ч Иван Гарелов, автор на “Неизпратени писма до Маргарита”

9 декември от 16 ч Васил Люцканов, автор на сборника “Душите ни страдат красиво”

10 декември от 11 ч Лилия Илиева, автор на поетичната книга “DELETE. Без сбогуване” 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *