Ново и допълнено издание на Библията на ловеца

Първото издание на “Българска ловна енциклопедия” (oт Книгоиздателска къща “Труд”) от Мир Богоев е през далечната 2002 г. След 20 години на книжния пазар вече е четвъртото издание на Библията на ловеца.

Справочникът е най-пълното и задълбочено изследване за всичко, свързано с историята и практиката на най-древният начин за препитаване. Структурирана е в няколко раздела – първият е отделен на историята на лова заедно със социалните, политическите и организационните аспекти на това занятие от праисторическо време до наши дни. Второто структурно звено е посветено на проблемите на ловното оръжие и на различните ловни практики. Третата част е посветена на ролята на кучето в лова, четвъртата – обхващаща по-голямата част от книгата – се занимава с дивеча: различните видове птици и бозайници. 

Специално внимание е отделено на ловните правила и оформянето им в Кодекс на честта на ловеца. „Това е истинска цивилизационна книга“, твърди авторът и допълва, че за първи път у нас тази тема се разглежда така систематично и научно – без идиологеми и предразсъдъци, без табута и разкрасявания.

Можете да поръчате енциклопедията ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *