Коледният календар на Страница.бг: „Не притеснявай Дядо Коледа”

Специално за своите млади читатели и техните родители Страница.бг започва декември с коледен календар, в който всеки ден до Коледа ще представя по една тематична книга от каталога на българските издателства.

На 7 декември припомняме веселата книжка на гръцкия автор Макис Цитас „Не притеснявай Дядо Коледа”, която излезе с логото на издателство „Изида”.

Дядо Коледа вече е на възраст, тежи повечко кила, работи непрестанно и се изморява доста. Въпреки това всяка година обикаля света и разнася подаръци, за да радва детските сърца. Затова бъди послушно дете, оценявай труда, който той полага, и следвай съветите, описани в тази книжка, за да изразиш благодарността си към добрия старец.

Написана с чувство за хумор и закачка, книгата радва децата с чудесните си илюстрации и създава у дома весела атмосфера в очакване на Коледа.

Макис Цитас е един от най-четените гръцки писатели, пишещи за деца. Българските читатели вече го познават с „Ах, тези родители“ и „Бездомният Костас“. Книгите му за възрастни пък печелят най-големите европейски награди за литература.

По-долу можете да надникнете из страниците на коледната книга за Веселия старец:

Няма налично описание на снимката.

Може да бъде изображение с на закрито

Може да бъде изображение с на закрито

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *