Коледният календар на Страница.бг: „Коледата на Мог“

Специално за своите млади читатели и техните родители и близки Страница.бг започва декември с коледен календар, в който всеки ден до Коледа представя по една тематична книга от каталога на българските издателства.

На 13 декември продължаваме с една от детските класики.

Котката Мог посреща първата си Коледа! Знаменитата писана, станала любимка и на българските деца с книгата на Джудит Кер „Мог забраваната“, сега се протяга в домашната библиотека с „Коледата на Мог“. Преводът на български език отново е на Мария Донева, изданието е с логото на „Лист“. 

Историята и картинките на Джудит Кер пренасят малките и големи читатели в дома на семейство Томас в навечерието на Рождество. Козината на Мог е все така загладена и шарена, мустаците стърчат като антени, но очите ѝ стават кръгли като палачинки, щом вижда…ходещо дърво. Че даже и говорещо!

Лапите ѝ тутакси я изстрелват и какви чудеса се задават след скока – трудно е за разправяне. По някое време Мог даже прави салто през комина, но накрая всичко завършва добре , защото Коледа е време за вълшебства и топлота.

Джудит Кер разказва и рисува тази приказка преди 51 години и оттогава до днес тя е неизменен бестселър. За образа на Мог авторката се вдъхновява от собствената си котка. Със същото име и шарки, тя дава импулс на Кер да я увековечи в 17 истории. Писателката и илюстраторка ги разказвала първо на дъщеря си Тейси и сина си Матю, а после сядала на бюрото, за да ги запише и нарисува илюстрациите. През цялото време нейната собствена сива Мог мъркала доволно в скута ѝ.

По-долу можете да надникнете из страниците на „Коледата на Мог“:

Може да бъде изображение с книга и текст, който гласи 'коледата на мог джудит Kep'

Може да е илюстрация на 2 души

Няма налично описание на снимката.

Може да е илюстрация на 1 човек и дърво

Може да бъде изображение с книга и текст, който гласи 'странни неща ce случват вдома на семейство томас: едно дърво ходц u говори, om небето валят бели мишки u gopu още по-невероятно мог пропусkа да вечеря! Omkakmo превърна ce появи за първи n'bm в лююбимата семейна komka мог забраваната тя ce приключения ca донесли pagocm на безчет деца света. на всички йните 7861975 цена'

Можете да поръчате „Коледата на Мог“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *