„Последното послание“: Никола Бьогле започва нова зловеща поредица

Френският писател за пореден път ще изправи читателите на нокти

 

След разтърсващата трилогия „Пациент 488“, „Заговорът“ и „Дяволският остров“ Никола Бьогле предлага на българската публика нов трилър, базиран на реални събития и научни изследвания. Романът „Последното послание“, издаван от „Ентусиаст“, повежда читателите на ужасяващо пътешествие, което ще ги накара да си зададат много важни въпроси.

В „Последното послание“ Никола Бьогле представя героинята от новата си поредицата – инспектор Грейс Кембъл – самотна и мистериозна жена, чието минало крие тежки тайни. На пръв поглед историята в романа изглежда банална, но съвсем скоро започват да излизат наяве шокиращи открития за бъдещето на човечеството.

След като се проваля в работата си по предишен случай, инспектор Кембъл получава шанс да се реабилитира и да заеме отново старата си длъжност. Новата задача, с която се захваща, я води на остров Йона в Западна Шотландия. А там зад черните скали и кафявите треви се извисява тайнствен манастир, в който един от обитателите е намерен мъртъв.

Антон Юсик е убит по особено жесток и необичаен начин – чрез екстракция на мозъка. Инспектор Кембъл незабавно се заема с разследването, тъй като кариерата ѝ е заложена на карта. В проливен дъжд тя нахлува в манастира и се сблъсква с трескавите погледи на петимата монаси, които служат в него. Единственото, което знаят за жертвата, е името ѝ и това, че мъжът обитава стая, чиито стени са покрити с непонятни научни уравнения и формули.

Какво е търсил Антон? Защо са го ликвидирали с такава жестокост? Инспектор Кембъл не подозира, че всъщност са ѝ поверили разрешаването на една от най-изумителните загадки, пред които някога се е изправяло човечеството.

„Интересуват ме идеите и явленията, които ни оформят, деформират и травматизират, без дори да подозираме за тяхното съществуване“, споделя Никола Бьогле. „Вдъхновението ми за „Последното послание“ дойде от наблюдението, че през последните двайсет години човешкият интелект е в упадък. Но защо сега? Случайност ли е? Дали е в следствие на определени избори, които сме направили? Или по-лошо – програмирано ли е от някого? Отговорът е още по-немислим, тъй като интелигентността е в основата на оцеляването ни като вид.“

„Абсолютно диаболична история“, споделят от Le Parisien dimanche. „Никола Бьогле е новият феномен във френския криминален роман.“

Откъс от книгата можете да прочетете ТУК.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *