Руслан Мъйнов се завръща в Сатиричния театър в „Оскар“ от Клод Мание

Руслан Мъйнов се завръща на сцената на Сатиричния театър след 20-годишна пауза – в „Оскар“ от Клод Мание. Заглавието е познато от френската кинокомедия от 1967 г. на режисьора Едуар Молинаро, където главната роля – на Бертран Барние, се изпълнява от Луи дьо Финес.

Българската театрална версия е на Венцислав Асенов, участват още Маргарита Хлебарова, Александра Сърчаджиева, Мартин Гяуров, Пламен Великов, Анджелика Джамбазова, Лана Гекова, Росица Александрова.

„Оскар“ от Клод Мание е една от най-абсурдните и непредвидими комедии на ситуацията. В една на пръв поглед кротка и спокойна утрин животът на парижкия милионер Бертран Барние коренно се променя. Един след друг на главата му се изсипват амбициозен счетоводител, лъжлива секретарка, самодоволен масажист и самозабравила се прислужница, при това без да броим екстравагантната му съпруга, люшкаща се между депресия и лудост, в комплект с разбунтувала се дъщеря тийнейджър. За капак на всичко – един позабравен спомен отпреди двадесет и пет години. И къде, по дяволите, е Оскар, който вероятно е баща на детето?

Много смях и искрено забавление в една по френски елегантна и безумна комедия. Заповядайте! Нашата цел е мускулната треска на вашата диафрагма!

Премиерата на „Оскар“ е на 20 февруари, а следващите представления са на 26 февруари и 12 март.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *