Ето я „Камериерката“ на Нита Проуз. Сега на книга, скоро и на филм

„Камериерката“ на Нита Проуз е най-новото заглавие в каталога на издателство „Лабиринт“. Съвсем скоро книгата ще излезе и като пълнометражен филм на „Юнивърсъл“ с Флорънс Пю в главната роля.

„Камериерката“ е отличена като най-добра книга в раздел „Трилъри“ на Гудрийдс за 2022 г., определена е и за една от 20-те най-добри книги за 2022 г. на Амазон.

Аз съм Моли, вашата камериерка.

Знам всичките ви тайни. Знам и кътните ви зъби.

А вие какво знаете за мен?

Камериерката Моли е сам-сама на белия свят. След смъртта на ексцентричната си баба си няма никого. И сякаш е невидима, докато се труди неуморно в грандхотел „Риджънси“, докато чисти и заличава следите от гостите. Никой не я забелязва, никой не ѝ обръща внимание.

Но един прекрасен ден тя намира баснословно богатия господин Блек, един от постоянните посетители на хотела, много мъртъв в леглото. Сега вече всички погледи са вперени в камериерката, основна заподозряна за странната смърт на тузаря.

Подреденият свят на Моли се преобръща с главата надолу. Ще успее ли тя да разчисти и тази бъркотия? И да докаже, че няма пръст в престъплението?

„Камериерката“ е отличен образец на така нареченото „уютно“ криминале, където уж има трупове, а повествованието не ни натоварва и разкрива, че няма тайна, която не може да бъде разбулена, ако влагаш в това душата си.

Нита Проуз е дългогодишен редактор във водещи канадски издателства и работи с най-изявените писатели. В момента е вицепрезидент и главен редактор на канадския клон на „Саймън анд Шустър“. „Камериерката“ е дебютният ѝ роман, който жъне огромен успех във всички 42 държави, където е издаден. Скоро ще бъде екранизиран от „Юнивърсъл“, главната роля в пълнометражния филм е поверена на Флорънс Пю.

Може да е анимация

Можете да поръчате книгата през фейсбук страницата на издателството ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *