„Монолозите на старата тетрадка“ – новата стихосбирка на Станимир Димитров

Новата поредица Alter Ago на Книгоиздателска къща „Труд“ дебютира с магическата стихосбирка на Станимир Димитров „Монолозите на старата тетрадка“.

А защо е магическа? Защото ще ви отведе в светове, в които ще се почувствате като Алиса в страната на чудесата, питайки се накъде ви водят. А световете на Станимир Димитров са  „изтъкани от много истина, болка, пеперудени облаци, люлки от змии, студени кралици, самотни ездачи и приказни герои. Закъде без капризната Госпожица Рут, затворена в комфорта на лъжливото си царство, и Мартин Идън, това момче мечтател.“ (Станимира Златева). Героите на Станимир Димитров оживяват в поезията му по невероятен и напълно различен начин, за да ви накарат да усетите силата на бунта на едно смело сърце, което не се страхува да заяви себе си пред света. 

Станимир Димитров е ярко име в съвременната българска поезия. Автор е на книгите “След смъртта на Франсоа” (с две издания) и “Педофилия на съчувствието”. Създател е на редица стихове, статии и разкази, публикувани в регионалния и централния печат. Той е един от създателите на разпознаваемите в миналото литературни портали “Бунтарите” и “Литературни бесилки” и е съставител на няколко антологии. Носител е на много награди, както и на специална награда на Националния литературен конкурс “Южна пролет”. Роден е през 1977 г.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *