Защо Страница.бг?

Днешните хора сме неграмотни. Това личи най-вече онлайн от публикациите в знайни и незнайни сайтове, от фейсбук статусите и коментарите на политици, бгмайки, бгтатковци, нормални софийски, градски и извънградски малки, големи и още по-големи потребители на интернет. Офлайн пък неграмотността крещи от табелки, менюта, бележки, упътвания, статии, документи… списъкът е безкраен.

Страница.бг идва, за да станат хората по-малко неграмотни.

Според екипа ни човек става грамотен, когато чете книги. Повече книги. Затова ще направим всичко по силите си да доближим книгите до читателите.

Страница.бг тръгва с амбицията да бъде мост между издателствата и книгите, които издават, и читателите.

В България се издават годишно хиляди книги, много, много от тях много хубави, така че, ако българите не четат, не е защото няма какво. Няма да е лесно да представим на читателите всичко, което излиза на родния книжен пазар, но поне ще се опитаме.

Ще публикуваме премиери на нови издания с линкове към сайтовете на съответните издателства, за да можете лесно и бързо да се сдобиете с тях, ако ви се сторят интересни.

В Страница.бг ще откриете анонси за нови книги, цитати, откъси, новини, събития, мнения и коментари, свързани с четенето.

За читателите, които намират цените на книгите за твърде високи, сме готови да публикуваме и актуалните промоции, намаления, акции и специални оферти, които издателствата, книжарниците и електронните магазини предлагат.

Всички издателства и автори са добре дошли да ни изпращат материали за новите си книги, ще ги публикуваме. Готови сме да поместваме информация за всякакви книги, независимо дали става дума за висока, ниска или средна литература, защото сме убедени, че за всяка книга си има читатели и е по-добре да се чете, отколкото да не се чете. Разбира се, има и изключения, които няма как да намерят място в Страница.бг, защото сме сайт с вкус и без мирис.

Читателите също могат да се изявят на „страниците“ на Страница.бг, с удоволствие ще поместим при нас коментарите ви за книги, писатели и всичко, свързано с литературата.

Очакваме да ни пишете на и-мейл: stranica@stranica.bg 

Няма да сме нито прекалено скандални, нито прекалено политически коректни. Всички публикации са безплатни, домейна и хостинга сме си платили с лични средства, спестени от закуска, докато бяхме на диета. Можете свободно да препечатвате материалите, за книгите трябва да се пише и колкото повече – толкова повече, ако пък ни споменете и сложите по един линк – берекет версин, както обичаше да казва един наш близък учител, когото обичахме да четем!

Добре дошли в Страница.бг, където всеки ден напомняме, че четенето и писането са най-приятните неща, които човек може да си достави без да си сваля дрехите или да наруши закона!

„Хората казват, че днес младите не четат, а са в интернет. Когато аз бях дете, се казваше същото – младите не четат, те гледат телевизия и слушат Бийтълс. А истината е, че хората никога не са чели особено много.“
Етгар Керет

Страница.бг не носи отговорност за подадените от издателствата текстове, откъси, снимки, колажи, илюстрации и др. материали. Stratnica.bg is not responsible for the texts, excerpts, photos, collages, illustrations, etc. submitted by the publishers.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *