Дженифър Нивън и Дейвид Левитан обединяват талант в „Не ме напускай“

Книгата разкрива променящата сила на любовта, загубата и самосъзнанието

 

За първи път световноизвестните автори на тийн романи Дженифър Нивън и Дейвид Левитан създават съвместна емоционална история за надеждата, семейството и откриването на дома у хората, които имат най-голямо значение. Разгърната в епистоларна форма, „Не ме напускай“ разказва за трогателните отношения между брат и сестра чрез имейлите, които започват да си разменят, когато момичето изчезва без предупреждение. Изданието излиза на български език от „Ентусиаст“.

У нас Дженифър Нивън е позната с романите „Вселената на раменете ми“, „Всички наши места“, който беше екранизиран през 2020 г., както и „Без дъх“. Книгите ѝ са преведени на повече от 75 езика, а „Всички наши места“ печели литературни отличия по целия свят.

Дейвид Левитан е хитов американски писател, а в момента е редакционен директор на Scholastic. Романите му са фокусирани основно върху темата за различната сексуалност, за което няколко пъти получава наградата „Lambda“ в категорията за детска и юношеска литература.

„Преди няколко години Дейвид Левитан ми изпрати текст с гледната точка на момче на име Езра, чиято сестра е изчезнала. И ме попита дали имам интерес да напишем романа съвместно“, споделя Дженифър Нивън. „Той се зае с частта на Езра, а аз с тази на Беа, като нито веднъж не обсъдихме сюжета. Досега не бях създавала история по този начин, но определено ми допадна.“

Сутринта на 25 март 2021 г. е преломен момент в живота на Езра Ахърн, когато разбира, че по-голямата му сестра Беа е напуснала дома им. Няма оставено писмо или някакъв знак, само бележка с имейл адрес, скрита на място, на което единствено той би я открил. Езра никога не е очаквал, че ще бъде оставен сам с майка си и тираничния ѝ приятел. Как ще оцелее сега, когато Беа я няма?

Беа Ахърн винаги е знаела, че трябва да избяга колкото се може по-далеч от дома си. Повод за нейното бягство става съобщение, получено в електронната ѝ поща. Сега тя е съвсем сама в чужд град – без Ез, без да има някакъв план – търсеща човек, който може би не иска да бъде открит.

Докато проблемите в дома на Езра започват да излизат наяве, Беа разкрива тайни от тяхното минало, които завинаги ще променят начина, по който възприемат своето семейство. Разделени, но въпреки това свързани един с друг, пречупени от семейния тормоз и неведнъж спасявани от любовта си, Езра и Беа Ахърн трябва да се научат да си вярват, защото това е единственият начин да бъдат отново заедно.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *