“Очакване” от Аманда Проуз: Не очаквайте животът сам да се случи

“Очакване” от Аманда Проуз (с логото на Книгоиздателска къща „Труд“) е емоционална семейна драма с двойна времева линия – през 1984 г. и 2021 г. Главната героиня Беси е омъжена, с две деца, но се чувства в капан на живота си.

В далечната 1984 г. Беси е едно от най-популярните и уверени момичета. Само на шестнайсет години тя смята, че светът е в краката й, мечтае за бляскав живот, за покоряване на върхове, за слава и успехи. Една вечер за нея всичко рухва. Нейната ярка усмивка е угасена, прогонена от срама и тайната, която тя ще носи със себе си до края на живота си.

Последните тридесет и седем години не са никак лесни за Бес. На петдесет и три тя е видимо уморена, а бракът й със съпруга й Марио е пред разпадане. Мислейки си за своя личен провал, за несбъднатите мечти и за несполуките си, Беси е на път да извърши поредната срамна постъпка, докато не осъзнава, че е време да се изправи срещу собствените си демони и да се опита да спаси връзката си. Може ли Беси да се изправи лице в лице с миналото си, най-накрая да признае тайната на Марио и да се бори за любовта, която е копнеела да изпита напълно през всичките тези години?

Удивително е как събитията от нашето минало могат да диктуват кои ще станем в бъдеще – това е й основният мотив на романа. Бес се опитва да намери начин да живее някак нормално, носейки не само тайните от младостта си, но и спомени, довели до това, което днес се счита за посттравматично стресово разстройство и засяга много съвременни жени.

Книгата излиза на 5 юли, а до края на лятото Аманда Проуз обеща и лична среща с всичките си фенове.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *