Пореден тираж на бестселъра „Гунди – какъвто не го познавате“

Биографията на футболната ни легенда отново е на книжния пазар и интересът към нея не спира. Книгата “Гунди – какъвто не го познавате” (Книгоиздателска къща „Труд“) има една основна цел – да не бъде забравена легендата Георги Аспарухов.

В допълненото издание, в специално създадената рубрика “Народът за Гунди”, е събрано всичко ново, което авторите са научили за легендата на българския футбол за тези пет години от първото издание на книгата. Историята на великата деветка продължава да бъде дописвана с още и още неизвестни факти и случки, разказвани от хора, докоснали се до него. „Идеята за новото юбилейно издание дойде след разговор с рекордьора по мачове за “Левски” Стефан Аладжов. Аладжата ни разказа как привърженик на “сините” повече от половин век пази кичур с коса на Гунди. Какво по-голямо доказателство за магията, която поражда всичко свързано с големия голмайстор?“ – споделят авторите.

А в книгата има много лични истории – на съпругата на Гунди – Лита, на сина му Андрей, кого се жени за дъщерята на друга легенда Павел Панов, на Янка Рупкина, на Стефан Аладжов, на редица известни и по-малко известни хора, докоснали се до Гунди.

Специално за изданието са предоставени уникални авторски снимки на големия майстор в спортната фотография Петър Спасов. Снимки за книгата изпращат и много обикновени хора, фотографски спомени са открити в чуждестранния печат, а архивни кадри от погребението му са предоставени от Антоанета Георгиева.

Можете да поръчате книгата ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *