Франк Тилие разкрива тайните на „Недовършеният ръкопис“

Френският писател представя втория си роман у нас

 

След като провокира българската публика с ужасяващия трилър „Имало едно време… два пъти“, Франк Тилие се завръща с нова още по-зловеща история. „Недовършеният ръкопис“, издавана от „Ентусиаст“, повежда читателите на мрачна разходка до най-жестоките и извратени проявления на човешката природа. Веднага след излизането си книгата привлича вниманието на медиите в цяла Европа, а немският телевизионен канал RTL я определя като „един дяволски скок към абсолютния ужас.“

Франк Тилие е известен писател и сценарист в родната си Франция. Преди да започне да пише, работи като компютърен инженер в продължение на 10 години. Романите му са носители на десетки литературни награди и са филмирани неколкократно. За да направи историите си възможно най-реалистични, Тилие посвещава поне шест месеца за проучване на информация по темите, които иска да разгледа – интервюира лекари, следователи, юристи, за да има възможност да създаде напълно достоверен и въздействащ роман.

Историята в „Недовършеният ръкопис“ започва с откриването на останките на млада жена в багажника на кола в покрайнините на Гренобъл. Гледката е шокираща – очите са извадени, лицето е одрано, а ръцете са отрязани и събрани в торба. За полицията много скоро става ясно, че шофьорът не е собственик на автомобила. Имал е малшанса да открадне кола със зловещ товар. Но кой тогава е извършителят на този садистичен акт?

Леан Морган – бивша учителка – се превръща в кралица на трилърите с псевдонима си Енаел Мирор, която ревностно пази личния си живот. Живот, успешно конкуриращ ужасите, за които писателката разказва в криминалните си романи. Единственото ѝ дете – Сара – е отвлечено и е в неизвестност, бракът ѝ е пълен провал и от някога щастливото ѝ семейство е останала само една вила – „Вдъхновителката“ – където живее съпругът ѝ, който неуморно търси дъщеря им. Но едно обаждане я известява, че мъжът ѝ е бил нападнат и в момента е в болница с амнезия. Това събитие отваря кутията на Пандора и връща ужаса от четирите години, изминали след изчезването на Сара.

„Тилие нанася силен удар с този трилър“, споделят от френското списание „Paris Match“. „Сюжетът хвърля читателя в заблуда буквално на всяка страница.“

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *