„Отприщен гроб“: Новият роман за Корморан Страйк излиза на български език на 4 декември

„Отприщен гроб“ ще е заглавието на български език на най-новия роман за Корморан Страйк, който излиза у нас на 4 декември. Това обявиха от „Колибри“ – българските издатели на детективската поредица.

Криминалните трилъри за детектив Корморан Страйк и помощничката му Робин са дело на Робърт Галбрейт – под този псевдоним е избрала да ги пише прочутата британска писателка Джоан Роулинг.

„Отприщен гроб“ е седмото разследване на легендарния детектив Страйк и излиза в юбилейната десета година от шумното начало на криминалната поредица. И отново, както и предишните шест романа, е на върха на всички класации за най-продавани книги в света и ще стане част от телевизионната серия, продуцирана от „Бронте Филм енд Телевижън“.

С детектив Корморан Страйк се свързва разтревожен баща, чийто син аутист се е присъединил към Универсалната хуманитарна църква, религиозна общност, обитаваща изолиран кът в Източна Англия. Зад благовидната маска на благотворителност и борба в името на един по-добър свят прозират финансови изнудвания, унизително третиране на последователите, физическо и сексуално насилие, необясними смъртни случаи. За да спаси момчето, впримчено в опасен капан, съдружничката на Страйк, Робин Елакот, прониква в средите на Църквата и заживява инкогнито сред членовете ѝ. Ала тя не е подготвена за дебнещите рискове и за жертвите, които ще й струва това начинание…

Заглавието „Отприщен гроб“ и епиграфите към всяка глава, заимствани от класическата китайска „Книга на промените“, привнасят допълнителен метафоричен и тълкувателен щрих към посланията на този психологически и социален трилър. Поредният неустоим пейдж-търнър, свидетелство за разказваческата дарба на Робърт Галбрейт.

Динамичен, завладяващ и ужасяващ, категорични са от „Дейли Мейл“.

Добра вест! Наесен идва новият роман за Корморан Страйк

Книгата ще бъде достъпна след месец за поръчки ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *