„Само ние двамата“ тръгва по кината на 1 декември

Напрегнатата психологическа драма „Само ние двамата“ с Виржини Ефира и Мелвил Пупо в главните роли тръгва в разпространение по кината от 1 декември.

Осем години след като филмът й „Маргьорит и Жулиен“ беше в селекцията на фестивала в Кан, режисьорката Валери Донзели се завръща с ангажираната драма с елементи на трилър „Само ние двамата“, впечатляваща адаптация по роман на Ерик Райнхард!

„Само ние двамата“ (Франция 2023), 105 минути, оригинално заглавие: L’Amour et les Forêts; международно заглавие: Just the Two of Us. Жанр: игрален филм; драма, трилър. Сценаристи: Одри Диван, Валери Донзели.

Бланш среща Грег и решава, че е попаднала на идеалния мъж. Страстта помежду им е очевидна, те скоро се женят и заживяват заедно. Малко след това идилията се пропуква. Бланш е изолирана от близките си, особено от своята сестра близначка, и попада в капана на един обсебващ и непредвидим човек.

Сюжетът не се интересува толкова от съспенса и финала, които обикновено движат подобни драми. Фокусът е върху механизмите на контрол над другия, а също и върху съхраняването на увереността и способността да се наруши мълчанието. „Само ние двамата“ се гмурка в онези нюансирани зони на взаимоотношенията, където насилникът се колебае между нежността и насилието, a жертвата на психически тормоз се чувства принудена да направи компромис.

С участието на: Виржини Ефира, Мелвил Пупо, Доминик Реймон, Роман Боринже, Виржини Ледойен, Мари Ривиер, Натали Ришар и др.

НОМИНАЦИИ: Световна премиера на кинофестивала в Кан 2023

От 1 декември 2023 г. „Само ние двамата“ ще бъде част от програмата на киносалоните в цялата страна. Прилагаме постер и снимки.

Филмът се разпространява от „Синелибри“ с подкрепата на ИА „Национален филмов център“.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации“.

Страница.бг е медиен партньор на Синелибри 2023.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *