„Сребърна песен, нощен пламък“ от Амели Уън Джао: Фантастична история, която прелива от чиста магия

„Сребърна песен, нощен пламък“ от Амели Уън Джао е най-новата фентъзи история, която излезе с логото на издателство „Лютиче“. Книгата е част от поредицата „Песен за последното кралство“.

В кралство, завладяно от нашественици, едно момиче държи ключа за разкриването на тайните от миналото и боговете демони.

Някога Лан е имала различно име, но сега носи това, дадено ѝ от нашествениците. Преди дванайсет години елантийците са завладели страната ѝ, убили са майка ѝ и са поставили магията на народа ѝ извън закона. Лан прекарва нощите си, като пее в чайната, служеща за забавление на чужденците. Денем издирва реликви от миналото на народа си. Всичко, което може да ѝ помогне да разбере какво представлява странният символ на ръката ѝ, прогорен от майка ѝ в миговете, преди да умре.

Най-необяснимото е, че никой не може да види този знак до една нощ, когато мистериозно момче спасява живота ѝ.

Дзен е един от легендарните магьосници на Последното кралство. Когато той се сблъсква с необичайната енергия на Лан, усеща могъщата сила, скрита в знака на ръката ѝ. Дзен никога не е виждал нещо подобно. Но знае, че отговорите лежат високо в мъгливите планини на Последното кралство и в единствената оцеляла школа, съхранила магията на предците им.

Съдбата е преплела пътищата на Лан и Дзен, но бъдещето им е забулено в несигурност. Те притежават силата, с която могат да освободят страната си, но и да разрушат света.

Амели Уън Джао е създала история, която прелива от чиста магия, и в нея е вплела бавно разцъфваща романтика и спиращи дъха разкрити, пише РЕБЕКА РОС.

Детайлно и фантастично въведение в един нов митичен свят, коментират от КЪРКЪС РИВЮС.

Можете да откриете книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *