Ето я „Нeвероятната история за гигантската круша“

Четем на български език дългоочакваната книга на Якоб Мартин Стрид  „Нeвероятната история за гигантската круша“ (Или разказ за това как Иеронимус Бергстрьом Северин Олсен бе възстановен на полагащата му се по право длъжност кмет на Слънчев град за радост на всички негови жители, с изключение на един).

Книгата е подходяща за деца на всякакви възрасти!

„Нeвероятната история за гигантската круша“

Нeвероятната история за гигантската круша(превод от датски: Росица Цветанова, цена: 28 лв., 104 стр., твърди корици, издателство Колибри) започва в Слънчев град, който е така вълнуващо пресъздаден в книжката, изпъстрена с възхитителни илюстрации! Слънчев град бил едно китно местенце, разположено край морето, а жителите му най-често били щастливи и се чувствали добре. Всъщност те имали само два проблема: първият бил изчезването на кмета на градчето (името му е Иеронимус Бергстрьом Северин Олсен, но повечето хора го наричали просто ИБ). Другият проблем бил, че поради отсъствието на ИБ решенията вземал заместник-кметът Квист. А той бил вечно сърдит или гневен… Въпреки това животът в Слънчев град си протичал мирно и тихо, докато Мичо и Себастиан не открили писмо в бутилка на пристанището. Дали то наистина е от ИБ – кмета на градчето, който е изчезнал още преди година? Съществува ли Мистериозният остров? Как да се справят с пиратите, Ужасяващия морски змей и Катраненочерното море? И не на последно място: какво ще се случи, ако посеят семенцето от бутилката? Най-добре изтичайте до близката книжарница и грабнете това красиво издание, за да видите как продължава историята.

Якоб Мартин Стрид

Якоб Мартин Стрид е талантлив датски карикатурист, известен в родината си с прочутата поредица „Стрид“ в датския вестник „Politiken“. Той е автор и илюстратор и на поредица от детски книги за слончето Мимбо-Джимбо.

Откъс от книгата можете да разгледате ТУК.

Можете да поръчате „Невероятната история“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *