„Миша търси приятели“ на Том Пърсивал помага на децата по чуден начин да се справят със самотата и притеснителността

Миша търси приятели„, написана и илюстрирана от Том Пърсивал, е най-новата детска книга в колекцията на издателство Таралеж.

Миша обича да създава различни неща, но ѝ е трудно да си създаде… приятели. Не знае какво да направи, какво да каже или кога да го каже. Но един ден открива, че притежава специален талант, който може да ѝ помогне да се справи с притеснението и самотата – и дори да си намери приятели.

За всеки от нас, но особено за децата, е предизвикателство да бъдат уверени в собствените си възможности и различия. Те могат да се чувстват осъзнати, но да продължават да се тревожат за това, което другите мислят за тях.

Детето може да се опита да скрие нещата за себе си, които смята, че не са нормални или конвенционални, за да се „впише“ в средата и представите на околните.

Книгата е подходяща за деца на възраст: 3-6 години  

Том Пърсивал израства в хипарско семейство в каравана, настанена насред живописния пейзаж на английското графство Шропшър. За разлика от повечето си връстници се учи да чете на светлината от къмпингарска газова лампа. Така четенето се превръща в най-голямото забавление за младия Тим. Любимата му детска книжка е озаглавена „Тим и Тобиас – магия във въздуха“ и е на Шийла Макълоу.

Ако трябва да се опише само с пет думи, би избрал: внимателен, тих, изобретателен, раздразнителен, щастлив. А когато го попитахме „На какво ти се иска да научиш децата?“, Тим отговори – да четат повече и с много ентусиазъм. Интересните идеи го връхлитат постоянно и често – неочаквано. Признава, че му хрумват идеи за герои, докато е под душа, във фитнес салона или по средата на разговор. 

Том Пърсивал е автор на изключително популярната поредица „Големи ярки чувства“, част от която са и картинните книжки „Как Миша си намери приятели“ и „Напълно НормаНлен“ (издателство „Таралеж“). Тази колекция от книжки предоставя на родителите отлична възможност да говорят с децата си относно психичното и емоционалното здраве, изграждането на увереност и положителна самооценка и разбирането на чувствата и емоциите. 

Том Пърсивал живее в Страуд, Англия, с приятелката си и двете им деца.

По-долу можете да надникнете в най-новата му книга „Миша търси приятели“, която вече е на българския книжен пазар:

Можете да поръчате „Миша търси приятели“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *