Георги Мишев раздава автографи на книгата „77 и половина чудни растения“ в петък на Панаира на книгата

Културната сцена на Пролетния базар на книгата ще се превърне в място за среща между автора Георги Мишев и неговите читатели.

Датата е 3 юни, петък, а началният час – 19:00.

Повод за събитието е книгата „77 и половина чудни растения“. Тема на дискусията –  магията на растенията, тяхното място в духовния живот и обредите.

Всеки ще има възможност да получи и малък зелен спомен –  растение, за което народът ни вярва, че носи късмет, милост и успех.

От 18:30 ч. Героги Мишев ще раздава автографи на шатра №24 на щанда на издателство „Ракета“.

Георги Мишев е доктор в областта на културно-историческото наследство, с фокус върху изследване на античните религиозни практики, магическите ритуали и обреди на народите на Балканите. Член на международното общество за етнология и фолклор, автор на редица публикации по тематиката на български и на чужди езици.

„77 и половина чудни растения. Народна вяра, магия и лечение“

„77 и половина чудни растения. Народна вяра, магия и лечение“ e първото по рода си издание в България, което засяга в пълнота ролята на растенията в народната ни култура. В книгата има подробно описание на употребата на 77 растения в старите обреди,  рецепти за приложение на тези растения спрямо техните свойства и според древните традиции, както и десетки снимки.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *