“Насилието” от Неделчо Стойчев разкрива тайните на криминалната психология

Новото издание на “Насилието” от Неделчо Стойчев (Книгоиздателска къща “Труд”) вече може да се открие в книжарниците, за да помогне на студентите (и не само) да се запознаят с тайните на криминалната психология и профилирането.

Психологичният анализ на престъплението е в основата на  изготвянето на психологичен профил на извършителя. Психологичният профил може да бъде още един  метод за извеждане на критерии за разпознаване на престъпника, но неговата ефикасност зависи от качеството на традиционната оперативно издирвателна дейност, от предварителната експертна информация, от огледа на местопрестъплението и виктимологичния анализ. Профилирането не може да замени качественото криминално разследване, но може да даде обосновано предположение за основни характеристики на личността и поведението на престъпника и по този начин да даде адекватна насока на оперативно издирвателната дейност.

Доц. д-р Неделчо Стойчев е дългогодишен криминален психолог, участвал лично в разкриването на много от тежките убийства, отвличания и сексуални престъпления, ставали в най-новата история на България.

Откъс от книгата можете да прочетете ТУК.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *