Рециклирайте пластмасови бутилки и печелете награди на 15 и 16 юли

Инициативата има за цел да насърчи разделното събиране и рециклиране на най-трудния за събиране материал

 

На 15 и 16 юли всеки ще може да допринесе за каузата за по-чиста околна среда, като се включи в кампанията на Paradise Center за рециклиране на отпадъци от пластмасови бутилки. Инициативата ще се проведе в рамките на уикенда всеки ден от 10:00 до 20:00 пред VIP входа на търговския център в партньорство с водещата организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки Екопак.

Всеки, който донесе минимум 10 празни пластмасови бутилки, ще има възможността да спечели страхотни награди чрез приложението SPOT. За целта участниците трябва да се регистрират със специален промокод в приложението или ако вече имат регистрация да въведат промокода, който ще разберат на място в дните на кампанията и да участват в томбола за награди.

Кампанията има за цел да насърчи разделното събиране и рециклиране на отпадъци от пластмасови бутилки, тъй като това е най-трудният за събиране вторичен материал, а същевременно най-често попада в смесения битов отпадък или остава да се разлага стотици години в природата. Този материал може да се рециклира във висок процент и европейските изисквания залагат изключително високи цели за събирането му – през 2025 година 30% от новите опаковки за напитки, които се пускат на пазара, трябва да съдържат вторична суровина, т.е. изхвърлените разделно бутилки ще затворят кръга и отново ще се превърнат в бутилки.

Кампанията за събиране на отпадъци от пластмасови бутилки е поредната крачка от страна на Paradise Center в посока насърчаване на зеления градски живот. В рамките на проекта КИСЛОРОД търговският център организира редица събития и информационни кампании, насочени към устойчивия начин на живот. Своя принос към опазването на природата Paradise Center дава и чрез внедряване на множество устойчиви практики в работата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *