„Пътят на подправките“: Епично магическо приключение от Мая Ибрахим

Тийн фентъзито „Пътят на подправките“ на Мая Ибрахим е най-новото издание в каталога на издателство „Лютиче“.

Сред безбрежните пясъци, скрит за останалия свят, се намира град Калия, в който расте тайна магическа подправка. Чаят от нея временно отключва магическите дарби на онези, които го пият. Седемнайсетгодишната Имани с помощта на магическата подправка е несравнима в боя с ками. Тя си е спечелила репутацията на следващия велик воин в борбата с джинове, зли духове и други чудовища, които бродят сред пясъците. Но славата ѝ е помрачена от изчезването на любимия ѝ брат. Всички вярват, че той е загинал отвъд Забранената пустош.

Един ден Имани открива следи, които подсказват, че брат ѝ може да е жив. Решена да го намери и защити, тя се присъединява към групата, изпратена да го залови. Неин водач е Таха, могъщ зверомаг, който може да слива ума си със сокола си. Той едновременно привлича и вбесява момичето. Имани скоро разбира, че отвъд Забранената пустош има много тайни и не всичко, което е приемала за истина, е вярно. Разкъсвана между дълга към народа си и любовта към брат си, тя трябва да реши на кого да бъде вярна… преди да е станало твърде късно.

Прекрасно написана история, изпълнена с обрати, която те държи в напрежение до последната страница, категорични са от Къркъс ривюс.

Откъс можете да откриете ТУК.

Можете да поръчате книгата ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *