Мистерии в Лхаса по следите на загубени тибетски ръкописи

Свещени тибетски ръкописи, нанотехнологии и спиращи дъха премеждия в новия роман на Дейвид Мики, определян за литературна сензация

 

Дейвид Мики се завръща на българския книжен пазар с трилъра „Посветения от Лхаса“ (с логото на Книгоиздателска къща „Труд“). Той е първият от поредицата „духовни трилъри”, както сам авторът ги нарича, макар в тях да има и много история, и наука.

Шестнайсетгодишният послушник в будистки манастир Тензин Дордже приема мисията да спаси от нахлуващата в Тибет китайска Червена армия два древни свещени текста и да ги пренесе през Хималаите на безопасно място. Половин век по-късно обезпокоителни обстоятелства примамват младия учен Мат Лестър да напусне Лондон и да продължи да работи по нанотехнологичния си проект в Лос Анджелис. Тензин и Мат се впускат в паралелни приключения, които имат смразяващи връзки. Опасното пътуване на Тензин през Хималаите, съпътствано от тежки физически и морални изпитания, се съпреживява от Мат на подсъзнателно ниво, докато страстната му връзка с годеницата му Изабела и кариерата му преминават през много кризи. 

Поредният литературен бисер на Дейвид Мики дава отговор на въпросите за прераждането и връзката между будизма и квантовата физика.

Дейвид Мики е автор на известни в цял свят бестселъри, сред които са романите от поредиците за Мат Лестър и „Котката на Далай Лама“, както и „Будизъм за заети хора“, „Будизъм за любители на домашни животни“, „Съзнателността превъзхожда шоколада“ и „Побързай да медитираш“. От 2015 г. организира „Осъзнати сафарита из Африка“, в които съчетава наблюдението на дивата природа с медитация по време на пътешествията.

Можете да откриете книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *