Алексей Толстой разказва „Приказки на свраката“

За първи път в самостоятелно издание излиза у нас сборникът „Приказки на свраката“ на класика на руската литература Алексей Толстой. Книгата е с чудните илюстрации на Виктория Кирдий и логото на издателство „Лабиринт“.

Продължаваме да обогатяваме красивата си колекция с шедьоври на най-утвърдените световни илюстратори, коментират от издателството.

Класикът на руската литература Алексей Толстой (1883 – 1945) пише тези кратки поучителни приказки специално за деца на възраст от 3 до 6 години: те са забавни, весели, неусложнени, езикът им е жив и разбираем, главните герои са познати на малчуганите животни. Историите в тях учат на щедрост, сплотеност, съобразителност, честност.

Илюстрациите са дело на талантливата художничка Виктория Кирдий и с тях приказките придобиват нов живот: с ярките рисунки увлекателните сюжети стават още по-интересни и достъпни с поуките си за децата.

Можете да поръчате „Приказки на свраката“ ТУК.

2 thoughts on “Алексей Толстой разказва „Приказки на свраката“

 • септември 9, 2021 в 1:38 pm
  Permalink

  Това не отговаря на истината. Цикълът „Сврачешки приказки“ е публикуван в сборника „Приказки“ на Алексей Толстой , в превод на Венета Козарева, изданието е на СОНМ от 2017 година. Четете, мили колеги, преди да си пишете гръмките анотации на откриватели на текстове, които вече съществуват в превод на български.

  Отговор
  • септември 9, 2021 в 2:55 pm
   Permalink

   Благодаря за бързата реакция и променения текст.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *