Петя Дикова и Илиян Любомиров с подкаст в Storytel – „Над нещата“

Петя Дикова и половинката ѝ Илиян Любомиров започват подкаст на платформата Storytel. 

Хумористичен прочит на ежедневните и битови теми, овкусен с голяма доза  неподправена откровеност от една от най-симпатичните светски двойки – Петя Дикова и Илиян Любомиров. Жонглиращи с работа и две деца, Илиян и Пипи разсъждават върху живота в родината “над нещата”.

В първия сезон на подкаста ще засегнат актуални теми за родителството, красотата, емаципацията, порастването и дори “burnout”- a, основният проблем на модерния човек. 

“Над нещата” – подкаст от Петя Дикова и Илиян Любомиров

Традиционно почивният месец август запълни обратнопропорционално аудиобиблиотеката Storytel.  Сред акцентите са “Произход на видовете” от Георги Блажев, съвременни български романи от Ваня Щерева и Филип Димитров, интригуващи криминални поредици от Камила Лекберг, сър Артър Конан Дойл, биографията на Рафаел Надал са само част от новите заглавия в каталога на аудиоплатформата. От 2 септември, романът “Къща от карти”, вдъхновил и хитовия едноименен сериал, ще има и своя аудио вариант.

Ето и подробности:

“Произход на видовете” от Георги Блажев

Дебютната книга на Георги Блажев вече е налична в Storytel. “Произход на видовете” е сборник от 20 хумористични разказа и 10 стихотворения. Забавни истории, описващи социалните феномени наблюдавани в нашето общество през последните години. Гласът на Мая Бежанска допринася за доброто настроение и разсмива до самия край, четейки тази творба на Георги Блажев. 

“Братя” от Филип Димитров

Това е третата историческа книга на Филип Димитров, която е и успешно публикувана и на английски език през 2019 г. Авторът е пословичен със своята начетеност и умела изследователска дейност и боравене с изворите. В този роман 

той ни представя две столетия от ранната българска история чрез съдбата на четирима известни братя: от Кирил и Методий, Симеон и Владимир, Роман и Борис II, до Алусиан и Пресиан. Христо Чешмеджиев и Георги Георгиев – Гого пресъздават историите на великите братя в аудио формата. 

“Къща от карти” от Майкъл Добс

Политиката може да предостави богатство от сюжетни линии и материали за романисти и майсторите на перото. От Уайтхол до Белия дом, историите неизбежно са свързани с власт, пари, интриги и поемане на риск, всички отлични теми за тъмен хумор и висока драма. “Къща от карти” на Майкъл Добс е доказателство за интригуващия сценарий, който може да се завихри около политическия елит. Романът може да бъде слушан вече и в аудио формат в Storytel с гласа на Виктор Танев. 

“Рафа: Моята история” от Джон Карлин и Рафаел Надал

Биографията на брилянтния и легенда за нашето съвремие в тениса Рафаел Надал заема своето почетно място в раздел “Биографии”. Историята на неговия живот в най-неподправения й вариант ни запознава с малкия Рафа, с началото на спортната му кариера, пътя му към върха, незабравимите моменти със сълзи от триумфално щастие или пораженческо отчаяние. Личният принос на самия тенисист в написването на “Рафа: Моята история” свидетелства за 100% достоверност. Разказвач в Storytel e Александър Хаджиангелов.

Кой уби Джон Ленън? oт Мила Люцканова, Ейми Морин с “13 неща, които психически силните хора не правят” с гласа на Мариана Векилска, Джеймс Клавел – Цар плъх, Стайнбек – За мишките и хората са само част от новите истории в Storytel

В Storytel вече можете да слушате над 200 000 заглавия на български и английски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *