Митко Павлов чете бестселърa на Марк Менсън “Всичко е прецакано”

През април аудиоплатформата Storytel предлага нови български и световни заглавия от всички жанрове

 

Добрите истории са важна част от нашето ежедневие. Те ни помагат да мислим критично, да бъдем по-емпатични, да поддържаме духа си, а в случая с аудиокнигите дори и тялото си, здрави и развиват въображението ни. Актуално проучване на National Literacy Trust (независимa благотворителнa oрганизация, със седалище Лондон), направено сред 3 000 души показва, че повече от 7 от 10 (72%) смятат, че аудиокнигите стимулират въображението и подпомагат функциите на мозъка. Представете си само какви великденски мини шедьоври може да изрисувате под звуците на някоя вдъхновяваща аудиокнига? 

И докато правите това, сигурни сме, че няма да скучаете, защото през месец април в каталога на Storytel влизат някои дългоочаквани заглавия::

“Всичко е прецакано” от Марк Менсън. 

Няколко дни преди Деня на книгата, Storytel ще представи заглавието, което има потенциала да се превърне в една от най-слушаните аудиокниги (каквато е и съдбата на книжния й вариант) в приложението. “Всичко е прецакано: Книга за надеждата” на Марк Менсън е абсолютна сензация на глобланата сцена. Авторът е още по-провокативен и безкомпромисен, в сравнение с “Тънкото изкуство да не ти пука”. Той анализира кризите на съвременното общество и дава интересни предложения за преодоляването им.

“Не се надявай на по-добро. Просто бъди по-добър.”  Кратко и ясно, без впускане в излишни надежди и очаквания. Менсън залага на съвети, които на пръв поглед са прости, но носят дълбочина и сила на промяна, стига да се вгледаме в себе си по-внимателно. А Storytel пък не случайно залагат на Димитър Павлов, който с гласа си и характерната за него лекота, да ни предаде съветите от Марк Менсън. Aудиокнигата излиза на 20 април в Storytel

“Хълбоци и пеперуди” от Рене Карабаш. 

Дебютната стихосбирка на Рене Карабаш – “Хълбоци и пеперуди” ще придаде нов съвременен нюанс в раздел “Поезия”. „Използвам анатомията и тялото за изразяване на вътрешния ми свят. Той избуява чрез тялото навън” споделя младата писателка през 2015 г., когато е и премиерата на “Хълбоци и пеперуди”. Стихосбирката е номинирана през 2015 г. за голямата „Национална награда за поезия Иван Николов“

“не се бяхме разбирали така:

приятелите ти да се влюбват в мен

ти да сваляш жените ми

да се засяваме в чужди легла

да стискаш живота за гърлото

после да плачеш като малко дете”

Емоционалните и дръзки стихове на Рене може да чуете в Storytel oт 26 април, прочетени от Ирена Иванова. 

“Новото нормално” е третият епизод от новия сезон на подкаста на Мадлен Алгафари – “Голям да пораснеш.. Всеки понеделник до края на май ще излиза нов епизод, а епизодът от 11 април носи името “Какво е да си пораснало дете”. Не пропускайте!

“Жажда” от Амели Нотомб. 

“За да изпитваш жажда, трябва да си жив”

“Жажда” е творба, далеч от историческия жанр и религиозната трактовка, но все пак разказваща последните дни на Христос на земята и то от негова гледна точка, пречупена през перото на Амели Нотомб. Според едно от преданията последните думи на Исус на кръста са били именно „Жаден съм„. Романът е номиниран за престижната френска награда “Гонкур” през 2019 г. Не пропускайте да чуете този шедьовър в дните преди Великденв Storytel с кадифения глас на Лидия Михова

“5-секундното правило” от Мел Робинс 

Истината винаги се крие в простите неща. Мел Робинс ни дава едно универсално и просто решение, чрез което да се доближим смело към мечтаната версия на Аз-а. Всички се стремим към самоусъвършенстване, но сякаш сме склонни да се губим по пътя измежду многото съвети, наръчници и правила. Именно в “5-секундното правило”, американката Мел Робинс, позната и като телевизионен водещ, автор и мотивационен оратор, извежда формулата за успех –  нужни са точно 5 секунди да:

– станеш уверен;

– победиш навика на отлагането и съмненията в себе си;

– надскочиш страховете и несигурността си;

– спреш да се тревожиш;

– постигнеш мечтания скок в кариерата;

– започнеш по-пълноценен живот;

– се почувстваш щастлив.

Слушайте в Storytel oт 10 април с гласа на Мариана Векилска

Тези и още хиляди други заглавия на български и английски ви очакват през април в Storytel. И докато тичате по задачи, пазарувате за Великденската трапеза, приготвяте празничния обяд, боядисвате яйцата или “удряте” 100 пъти козунака, тези вдъхновяващи истории ще ви бъдат перфектната компания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *