Христо Пимпирев с добри думи за „Приключенията на Пити на Антарктида” от Хавиер Качо

„Приключенията на Пити на Антарктида” от Хавиер Качо вече е на български език благодарение на издателство „Таралеж“.

Премиерата на книгата ще е на 13 октомври в Ректората.

Прекрасно е, че българските малки читатели ще могат да отгърнат страниците на тази чудесна книга и да се потопят в могъщия, красив и враждебен свят на снежната принцеса Антарктида, коментирапроф. дн Христо Пимпирев, директор на Българския антарктически институт и ръководител на българските полярни експедиции.

Когато малкото кученце Пити пристига на Антарктида като част от научна експедиция, то решава, че леденият континент е огромна сметанова торта. Липсват само свещичките и черешката. Там обаче го очакват незабравими приключения, забавни ситуации и опасни перипетии. 

В компанията на смели полярни изследователи, мъдри птици и войнствени пингвини Пити скоро се отличава със своята храброст и находчивост и от домашен любимец се превръща в силно и способно куче водач. Сред суровите условия, които го заобикалят, той открива големия свят и оставя своята следа на Антарктида.

Вълнуващите приключения, разказани през погледа на Пити, ще забавляват децата и родителите им от първата до последната страница, а описанията на загадъчната Антарктида ще завладеят въображението на малките мечтатели и изследователи. 

Авторът Хавиер Качо е испански учен, полярник и писател. Участва в шест испански антарктически експедиции, а през 2020 г. е част и от 28-ата българска експедиция до ледения континент. В резултат на многогодишните си изследвания написва книгите „Антарктида: озоновата дупка“, „Амундсен – Скот: дуел на Антарктида“, „Шакълтън, несломимият“, „Аз, Фрам“, „Героите на Антарктида“ и други. През 2020 г. един от островите край Антарктида е кръстен Качо като признание за големия принос на Хавиер Качо за популяризирането на Антарктида и за дългогодишната му подкрепа за българската антарктическа програма.

Художникът Борис Стоилов работи повече от 25 години в областта на илюстрацията и оформлението на книги за деца. 

След повече от петстотин илюстрирани произведения, предимно от класически автори, за различни издателства по света, решава да илюстрира текст, който харесва, без предварителни рамки и конкретна поръчка.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *