Задава се чисто нова „Книга на утехата“ от Мат Хейг

Българските почитатели на Мат Хейг няма да чакат още дълго за ново заглавие с неговия подпис. Съвсем скоро на книжния пазар излиза „Книга на утехата“ с логото на Locus.

Нищо не е по-силно от мъничка надежда, която не се отказва.

“Книга на утехата” е сборник от малки островчета надежда. Събира в себе си истории и утешения, които ни помагат да видим себе си и света по нов начин.

Смесицата от философия, мемоар и саморефлексия на Мат Хейг стъпва на мъдростта на философите и на хора, достигнали до нас през историята – от Марк Аврелий през Нели Блай и Емили Дикинсън до Джеймс Болдуин.

Това е книгата, към която да посегнете, когато имате нужда от приятелски съвет, от утехата на прегръдката или от напомняне, че надеждата идва от неочаквани места.

Прегръдка във формата на книга – авторът на бестселъра „Причините да останеш жив“ придава нов смисъл на книгите за самопомощ.

Това е книгата, към която да посегнете, когато имате нужда от приятелски съвет, от утехата на прегръдката или просто да празнувате обърканото чудо на това да бъдеш жив.

„Простотата е висша форма на изтънченост.“ – казва Леонардо да Винчи. В този смисъл Книга на утехата е книга на пречистените утешения, на „малките островчета надежда“, които ни помагат да видим себе си и света по нов начин. Повече от всякога имаме нужда от тази книга сега, когато сме насред породената от новините тревожност на тази обезумяла епоха, но обрисувана чрез древни философии, истории за оцеляване, наблюдения  универсални проблеми. Подозирам, че тази книга ще се чете и след сто години.

“Книга на утехата” е различна от предишните нехудожествени книги на Мат. Той за пореден път разбива клишетата, като излиза от чистия автобиографичен терен и навлиза в своя собствена смесица от богата философия и личностно развитие.

Кратка, простичка книга, която предлага надежда. Пространство, светлина, надежда: кой не се нуждае от тях?

“Хейг е един от най-важните писатели на нашето време.” Доли Алдъртън
“Мат Хейг притежава емпатия за състоянието на човека, за тъмното и светлото в него и използва цялата палитра, за да създаде прекрасните си истории.” Нийл Геймън
“Мат Хейг използва думите като отварачка за консерви. Ние сме консервите.” Джанет Уинтърсън
“Хейг  е един от най-вдъхновяващите популярни автори за психичното здраве на нашето време.” Independent
“Хейг пише изящно от перспективата на страничния наблюдател с наранено сърце, но в своята трогателност романите му разкриват непоносимата красота на обикновения живот.” Guardian
“Наблюдател с остър поглед над съвременния живот.” New York Times

Мат Хейг е автор на бестселърите “Причините да останеш жив” и шест романа, включително “Как да спрем времето” и “Среднощната библиотека”. Пише и книги за деца. Във Великобритания са продадени над 1 милион екземпляра от неговите книги, преведен е на повече от 40 езика.

Можете да поръчате книгата предварително ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *