Владо Пенев е разказвачът в свръхестестения сериал “Мамник” на Storytel

На 11 декември е премиерата на втория аудиосериал-победител в конкурса за оригинален аудио сценарий Storytel Studio, състоял се през 2020 г. “Мамник” е творба на талантливия Васил Попов. Ментор на Васил в създаването на “Мамник” е писателката Ваня Щерева. Актьорът Владо Пенев е гласът, който ни разказва свръхестесвения трилър в Storytel.

Аудиопродукцията ще има своето официално представяне на специално събитие в литературен клуб “Перото” на 11-ти декември. от 16 ч.

“Това е една увлекателна история, в която има много интересни персонажи, които ми беше забавно да оцветявам, тъй като ги чета всичките аз. Има жени, бабички, страшно разгневени мъже, призрачни същества … За мен беше изпитание, но и много приятно преживяване” споделя актьорът Владо Пенев.

“Идеята за създаването на аудиосериала “Мамник” се роди от една, за съжаление, позабравена народна песен, на която попаднах съвсем случайно, и от нестихващия ми стремеж да разкрия по-малко познати страни от българския фолклор, съчетавайки ги с елементи на класически хорър и трилър. Желанието ми бе да разкажа за необходимостта от това хората да се преборят с чудовищата, които носят вътре в себе си. Защото в противен случай винаги съществува опасността те да прераснат в едно безгранично и нечовешко зло, заплашващо да разруши устоите на света“, разказва Васил Попов, автор на “Мамник“.

Васил Попов е еколог по образование и копирайтър по настоящо занимание. Благодарение на екологията, става част от екипа на National Geographic, и се включва в снимките на поредицата Explore Bulgaria за период от няколко години. Страстно се интересува от български фолклор, легенди и митове. Оттам черпи и вдъхновения за своите истории и герои. Печелил е няколко литературни конкурси. Занимава се и с пейзажна фотография. Издава сам книгата си „Вълчи разкази“, за която е направил и сайт. Историята „Мамник“, с която стана един от победителите в Storytel Studio, също черпи идеята си от българските народни песни и приказки. 

“Мамник” е eдин от двата победители в Storytel Studio — първият по рода си конкурс за оригинален сценарий за аудиосериали на Storytel Original в България. Сред оспорвана конкуренция от 225 участници, журито в състав писателите Ваня Щерева и Богдан Русев и продуцента на оригинално съдържание в Storytel – Ана Клисарска, отличи две идеи, които вече могат да бъдат слушани в Storytel. Вампирската детективска история “Виктор, вампирът детектив” на режисьора Мария Николова и “Мамник” на Васил Попов заемат почетни позиции в категорията с оригинално съдържание на Storytel. Специален трейлър на двете продукции може да видите тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *