Ето я „Най-голямата тайна“ от Ронда Бърн

„Най-голямата тайна“ от Ронда Бърн е най-новото заглавие на издателство „Изток-Запад“.

В продължение на хиляди години ние пропускахме истината, защото не виждахме онова, което е пред нас. Разсейвахме се с проблеми и житейски драми, с новини и светски събития и подминавахме най-великото откритие, което е точно под носа ни – откритието, което може да сложи край на страданието ни и да ни изстреля във висините на вечното щастие и блаженство. 

Всеки въпрос ще получи отговор, всяко желание ще бъде изпълнено. Вече няма нужда да се страхувате или да страдате. 

Това е най-великото откритие в живота ви. Това е вашата съдба.

През 2006 г. обичаната авторка Ронда Бърн публикува бестселъра си Тайната, който се превърна в глобален феномен. Тази фундаментална творба помогна на читателите да осъзнаят, че във всеки човек се крият неподозирани сили. Но пътешествието на Ронда далеч не приключва там и тя продължава по пътя на мъдростта. След четиринайсет години търсене Ронда най-сетне откри универсалната истина, която разкрива в настоящата книга.

Най-голямата тайна е квантов скок, който ще ви издигне отвъд пределите на материалния свят до духовната сфера, където съществуват всички възможности. Тези страници предлагат достъпни практики и учения, от които може да се възползвате веднага, както и дълбоки откровения, които ще разсеят страховете, несигурността, тревожността и болката ви. Тук ще откриете вдъхновяващи думи на духовни учители от цял свят, живели от древността до днес. Най-голямата тайна е истински шедьовър, който директно ви показва как да сложите край на страданието, за да се радвате на живот, изпълнен с радост.

„Тайната ви показа как да сътворите всичко, което искате да бъдете, да правите или да имате. Нищо не се е променило – изложените тук принципи винаги са били валидни и важат и до днес. Тази книга ще ви разкрие най-великото откритие, до което човек би могъл да стигне, и ще ви покаже как да скъсате с негативността, проблемите и нещата, които не искате да ви се случват, и да тръгнете по пътя на вечното щастие и блаженство.“

Из Най-голямата тайна

Ронда Бърн (родена през 1945 г.) е австралийска писателка и продуцент. Тя е създателят на доку­мен­талния филм Тайната, пожънал световен успех през 2006 г., про­менил живота на ми­лиони хора и поставил на­­чалото на глобално дви­жение.

По-късно през същата година беше издадена и книгата Тайната. Тя е преведена на повече от петдесет езика и продължава да бъде една от най-продаваните книги днес. Ронда е автор на още три бестселъра: Силата (2010), Вълшебството (2013), Героят (2013). За десетте години от първото си издание до днес бестселърът на Ронда Бърн Тайната не спира да предизвиква положителните отзиви на читателите, които споделят как животът им като по чудо се е променил към по-добро.

Философия на Бърн е, че вярването ще ви позволи да постигнете вашите желания и мечти.

По-долу четете откъс от книгата:

След излизането на Тайната през 2006 г. животът ми се превърна в истински живот мечта. Практикувайки стриктно принципите на Тайната, умът ми бе започнал да мисли предимно позитивно, което се отразяваше и в моя живот – радвах се на здраве, щастие и благополучни връзки и финанси. Наред с това съвсем естествено изпитвах любов и благодарност за всичко в живота си. Но въпреки всичко нещо вътре в мен продължаваше да ме тласка да търся още от истината, да продължавам да дерзая, макар все още да не знаех в каква посока. Тогава нямах представа, че съм сложила началото на едно десетгодишно пътуване! То започна, когато реших да се запозная с древната европейска традиция на Ордена на розата и кръста, известен още и като Розенкройцерски орден. Много години изучавах тяхното учение, като междувременно четях и за будиз ма, хиндуизма, даоизма и суфизма. Интересувах се от теология и изчетох много от творбите на християнските мистици. След като изучих древните традиции и тяхната история, обърнах поглед към настоящето и по-съвременните учители като Дж. Кришнамурти, Робърт Адамс, Лестър Левенсън и Рамана Махарши, както и към някои все още живи учители. По пътя научих много неща, неизвестни за широките маси, и макар че всички те бяха интригуващи, никое от тях не ми вдъхна усещането, че съм открила истината.Годините минаваха и дори започнах да си мисля, че животът ми се превръща в едно безкрайно търсене. Търсех истината в света, а се оказа, че през цялото време тя е била по-близо, отколкото съм предполагала. Десет години след началото на моето пътешествие, в първите дни на януари 2016 г. в живота ми настъпи трудна ситуация, която ме накара да се почувствам разочарована. Изненадах се от дълбочината на тази емоция – как изобщо можех да изпитвам нещо толкова негативно, когато обикновено се чувствах толкова добре? Това разочарование обаче се превърна в моя най-голям дар по пътя ми към истината. За да се избавя от него, грабнах таблета и попаднах на интервю с човек на име Дейвид Бингам, излъчено по „Коншъс Ти Ви“. По онова време Дейвид не беше духовен учител, а обикновен човек като вас и мен. Имаше една разлика обаче – след двайсетгодишно търсене той бе открил истината!

Изгледах интервюто, а после намерих и подкаста, който Дейвид препоръчваше. Слушах внимателно и забелязах, че болшинството хора подминаваха неговото откритие – не защото беше сложно, а напротив, защото е съвсем просто. После имах възможност да говоря с Дейвид по телефона и по време на разговора той ми каза:

– Виж къде ти соча. Точно тук е. 

И тогава внезапно видях това, което бях търсила. Беше безкрайно просто и беше точно под носа ми. И просто така, след десет години моето търсене приключи! Без колебание мога да кажа, че радостта и щастието от това откритие си заслужаваха всяка секунда от изнурителното търсене. Но дори и цял живот да ми беше отнело да стигна до него, откритието пак щеше да си струва усилията. Оказа се, че именно тази проста истина бях търсила. Нея търсят и всички хора, независимо дали го съзнават, или не. Веднъж прозряла това, аз започнах да виждам истината навсякъде около себе си. Тя бе във всяко нещо, което бях изчела и научила през тези десет години, но тогава просто не бях имала очи да я видя. Търсех я с години, в безброй традиции и философии, а тя през цялото време е била точно пред мен!

От мига, в който я открих, разбрах, че няма нищо по-важно от това да я проумея напълно, да заживея с нея и да я споделя със света. Надявах се така да помогна на страдащите да сложат край на мъките и болката си и да им покажа, че е възможно да се живее без тревоги или страх. Вече бях започнала да си водя записки за всичко, което научавах, в една компютърна папка, озаглавена „Моята следваща книга“. 

Нещо интуитивно ме караше да записвам всичките си открития с надеждата, че някой ден ще мога да ги споделя със света. Когато ги обработих и класифицирах, тези ценни бележки се превърнаха в гръбнака на настоящата книга. Само два месеца след като благодарение на Дейвид Бингам открих истината, срещнах една жена, която щеше да окаже огромен ефект върху моя живот и създаването на тази книга. Бях на един семинар и когато тя влезе в стаята, присъствието ѝ така ме завладя, че всяка частичка негативност, която бях изпитала през живота си, се изпари на мига! Жената беше ученичка на един от любимите ми духовни учители, покойния Робърт Адамс. Веднага разбрах, че тази жена е моят учител, човекът, който ще ми помогне напълно да осъзная и изживея истината в този живот – и през последните четиринайсет години тя наистина е мой духовен наставник. Думите ѝ са прости, разбираеми и прекрасни. Тя винаги ми казва направо, ако тръгна в грешна посока. По нейно настояване ще запазя името ѝ в тайна, но знайте, че ученията ѝ промениха живота ми из основи и го изпълниха с трайна радост и щастие. Искрено се надявам да направят същото и за вас. Тя, заедно с другите учители, за които говоря тук, ми помогна да изляза от мрака на невежеството, разкривайки ми тази проста истина. Всеки от тези хора ми помогна да осъзная по-пълно и дълбоко новооткритата истина и да заживея с нея – и аз ги обичам безкрайно. Думите им завинаги промениха живота ми, затова реших да ги споделя тук с вас.

Можете да поръчате „Най-голямата тайна“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *