„Търсачите на звънчета“ от Рос Монтгомъри: Фантастично приключение в магическия свят на елфите

„Търсачите на звънчета“ от Рос Монтгомъри е най-новото попълнение в каталога за млади читатели на издателство „Лютиче“.

Книгата е най-подходяща за деца над 10 г.

ПРИСТЪПЕТЕ В СВЕТА НА ФЕИТЕ

Когато коварен елф подменя малката сестричка на единайсетгодишния Яни с дете на феите, момчето се впуска в надпревара с времето, за да си я върне. Елфите обожават да сключват измамни сделки и на Яни няма да му е лесно да я спаси. 

С помощта на братовчедка си Ейми и подмененото дете той се отправя към магическия свят на елфите, където ще стигне до Крепостта на гоблините и още магически места. 

Яни ще има нужда от всяка частица кураж и дори няколко измами, за да надхитри елфа, да разреши трите магически загадки и да спаси сестра си.

„Разказ от класа (…) със сигурност ще плени детското въображение,“ категорични са от „Букселър“.

„Едно неповторимо приключение: Рос Монтгомъри се представя удивително с тази вълнуваща история,“ пише за новата книга Ема Каръл.

„Книга, която не можеш да спреш да четеш, изпълнена с достатъчно смешки, за да не стане твърде страшна“, коментира Филип Рийв.

„Съблазнително зловеща, приказно находчива и изпълнена с фолклор история от един изключително надарен и завършен разказвач,“ споделя Софи Андерсън.

„Фантастично приключение с нотки на Джан Марк, Сузана Кларк и Нийл Геймън… Превъзходен пример за най-добрата детска литература“, категоричен е Кристофър Едж.

„Фантастично! Превъзходни герои… главозамайващо приключение и един магически свят, изпълнен с мрак, чудеса и елфски подлости,“ е мнението на Ашлин Фаулър.

Откъс от книгата можете да прочетете ТУК.

Можете да поръчате книгата през фейсбук страницата на издателството ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *