„Търсачите на звънчета“ от Рос Монтгомъри: Фантастично приключение в магическия свят на елфите

„Търсачите на звънчета“ от Рос Монтгомъри е най-новото попълнение в каталога за млади читатели на издателство „Лютиче“.

Книгата е най-подходяща за деца над 10 г.

ПРИСТЪПЕТЕ В СВЕТА НА ФЕИТЕ

Когато коварен елф подменя малката сестричка на единайсетгодишния Яни с дете на феите, момчето се впуска в надпревара с времето, за да си я върне. Елфите обожават да сключват измамни сделки и на Яни няма да му е лесно да я спаси. 

С помощта на братовчедка си Ейми и подмененото дете той се отправя към магическия свят на елфите, където ще стигне до Крепостта на гоблините и още магически места. 

Яни ще има нужда от всяка частица кураж и дори няколко измами, за да надхитри елфа, да разреши трите магически загадки и да спаси сестра си.

„Разказ от класа (…) със сигурност ще плени детското въображение,“ категорични са от „Букселър“.

„Едно неповторимо приключение: Рос Монтгомъри се представя удивително с тази вълнуваща история,“ пише за новата книга Ема Каръл.

„Книга, която не можеш да спреш да четеш, изпълнена с достатъчно смешки, за да не стане твърде страшна“, коментира Филип Рийв.

„Съблазнително зловеща, приказно находчива и изпълнена с фолклор история от един изключително надарен и завършен разказвач,“ споделя Софи Андерсън.

„Фантастично приключение с нотки на Джан Марк, Сузана Кларк и Нийл Геймън… Превъзходен пример за най-добрата детска литература“, категоричен е Кристофър Едж.

„Фантастично! Превъзходни герои… главозамайващо приключение и един магически свят, изпълнен с мрак, чудеса и елфски подлости,“ е мнението на Ашлин Фаулър.

Откъс от книгата можете да прочетете ТУК.

Можете да поръчате книгата през фейсбук страницата на издателството ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.