Новини от Storytel: Мария Касимова-Моасе кани на гости в Резиденция Злокучане

Втори сезон на култовия аудиосериал на Мария Касимова-Моасе тръгва по Storytel. “Записки от Шато Лакрот 2: Резиденция Злокучане” е един от есенните акценти на платформата за книги за слушане.

Тази есен ще бъде пълноцветна с нови заглавия от Антъни Бърджес, Даниъл Голман и Съмърсет Моъм и 50% по-ниска цена за студенти, обещават от Storytel.

Записки от Шато Лакрот 2: Резиденция Злокучане от Мария Касимова-Моасе

Идеята за “Записки от Шато Лакрот” се ражда от реалния живот и като на шега Мария Касимова-Моасе превръща една семейна история в най-забавното аудиопреживяване на българската сцена. Романът е написан първоначално за аудио като оригинално съдържание специално за слушателите на Storytel. Огромният успех на първия сезон е причината разказите за Шато Лакрот да се материализират в книга, а вторият сезон вече е факт в Storytel с нови 10 епизода смях, перипетии и културни сблъсъци. Аудиокнигата бе представена в понеделник на премиерно събитие пред десетки почитатели, приятели и журналисти, които се докоснаха до историята от първо лице в автентичната обстановка на ресторант Cava в София. Гостите чуха избрани откъси от аудиосериала, получиха автограф и разговаряха с великия тандем Мария Касимова-Моасе и Богдана Трифонова, които ги заредиха със сериозна доза добро настроение и нетърпение да изслушат целия сезон 2 в Storytel.

„Портокал с часовников механизъм“ от Антъни Бърджес

Роман, който можем да наречем истинско явление в световната литература, е прозрение за неизбежния бунт срещу обезличаващата Система – винаги и навсякъде. Запомня се главно с несъществуващия език, на който говорят „литъл Алекс и неговите друзя”: чудат тийнейджърски жаргон, истинска еквилибристика с английски и руски, изпъстрен тук-там с думи от немски, френски и дори от цигански. Антъни Бърджес е един от социалните пророци на ХХ век, признат още приживе за класик на модерния роман. Написаното от него в далечната 1961 година шокира като зловеща фантастика, но се сбъдва и до днес, в съвременната ни Матрица. За трайната слава на книгата допринася и въздействащата й екранна версия, създадена от друг гениален бунтар – режисьорът Стенли Кубрик. Филмът от 1971 г. е култов и е признат от критиката за един от 100-те шедьоври на световното кино.

„Да тичаш към себе си“ от Краси Георгиев и Даниел Пенев

19 януари 2018 г. Журналисти от водещи български медии са се събрали в популярен столичен мол. Набит, гологлав и брадат ултрамаратонец се качва на бягаща пътека. Той обаче не е там, за да се раздвижи, а за да бяга в продължение на 36 часа в подкрепа на деца, преборили онкохематологични заболявания. Този бегач, за когото повечето българи чуват за първи път, се казва Краси Георгиев – човекът, който след 20 години във Великобритания и САЩ и десетки пробягани маратони и ултрамаратони по света намира нов източник на смисъл обратно в родината си. Всяка от 10-те глави в книгата проследява определен период от живота на Краси Георгиев и се фокусира върху принцип, от който той се ръководи и до днес. 

„Емоционалната интелигентност“ от Даниъл Голман

Черпейки от фундаментални изследвания на мозъка и поведението, Голман показва кои фактори действат, когато хора с висок коефициент на интелигентност пропадат, а такива със скромни постижения на тестовете се справят изненадващо добре. Тези фактори, сред които са самоосъзнатостта, самодисциплината и емпатията, представляват цяло ново измерение на ума, което авторът нарича „емоционална интелигентност“. Макар и детството да е критичният период за нейното формиране, тя в никакъв случай не е определена с раждането. Емоционалната интелигентност може да бъде подхранвана и укрепвана през целия живот – с непосредствени ползи за човешкото здраве, връзки и работа.

„Все още аз“ от Джоджо Мойс

Йоанна Темелкова се превъплъщава в образа на Луиза Кларк в последната част от трилогията на Джоджо Мойс. Луиза пристига в Ню Йорк, готова да започне нов живот, следвайки завета на любимия си. Тя е решена да прави по нещо различно всеки ден и да казва „да“ на новите преживявания. Работата й осигурява достъп до света на супербогатите и я изправя пред неподозирани предизвикателства. Едно от тях е срещата с Джошуа, който връща спомена за Уил и живота, който са можели да имат заедно. Не след дълго младата жена се изправя пред съдбоносен личен и професионален избор. Тя трябва да си отговори на въпроса коя е Луиза Кларк всъщност. И да намери смелостта да следва сърцето си – където и да я отведе то.

Есента е едновременно най-динамичният и криещ опасности за летаргия сезон с микс от нови начала, преосмисляне, унес и промени. Освен с нова доза цветно, мотивиращо и романтично настроение, аудио библиотеката за новия сезон зарежда с цял арсенал от силни заглавия. Започвайки от българските произведения „Мисия Туран“ от Алек Попов и „Глиненият цар“ от Добромир Байчев, през мистериозните попълнения „Присъдата е смърт“ от Антъни Хоровиц и „Малори“ от Джош Малерман до „Луна и грош“ от У. Съмърсет Моъм и впечатляващата биография „Изборът“ от Едит Егер


С края на ваканционното настроение идва време да потърсим нови поводи за щастие, които може да са провокирани от нови знания, приключения или запознанства. Новата учебна година крие необятни възможности както за щастие, така и за оползотворяване на времето и усилията, което си е цял повод за удовлетвореност и борба с есенната депресия. Студентският живот става още по-хубав с 50% отстъпка от месечния абонамент за Storytel след първоначалния безплатен тестов период. Само с верификация на студентски документ всички предимства стават достъпни, аудио съдържанието е навсякъде и по всяко време, достъпът до хиляди творби е неограничен, а полезното учене се съчетава с приятното слушане на истории за самоусъвършенстване, биографии, класики и бизнес заглавия. Ето така вече чашата е наполовина пълна!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *