Семейство Разбойникови се завръща с „Бандитското караоке“

Във време, когато немалко деца рядко посягат към книги, романите на финландската писателка Сири Колу за семейство Разбойникови спечелиха децата за четенето в близо 20 страни.

Първата книга с тези герои, „Ние, Разбойникови“, издадена вече и на български, получава наградата за най-добър детски роман „Финландия Джуниър“ през 2010 г., а три години по-късно книгата печели и най-престижните награди за детска литература в Белгия и Холандия. Тиражите на романите от поредицата надхвърлят 25 пъти обичайните тиражи за детски книги, а за много читатели Виля е новата Пипи Дългото чорапче. Всички от книгите са със самостоятелен сюжет, но общи герои.

„Ние, Разбойникови, и Бандитското караоке“ (изд. Персей, превод Росица Цветанова) е вторият роман от серията, който излиза на български. Вече никой не се съмнява, че главната героиня Виля е пълноправен член на бандитското семейство. И те се впускат в страхотно приключение.

Ваканцията на Виля започва лошо – тя трябва да отиде на лагер и да свири на цигулка по цял ден. За щастие, семейство Разбойникови я отвлича, впечатляващо и учтиво. Тогава започва животът на дивия, свободен разбойник, който Виля обича толкова много: кандилкане по черните пътища, къмпингуване на бреговете на езера и хапване на лакомства за разбойници.

Летният фестивал на разбойниците наближава и състезанието по бандитско караоке ще определи следващия крал или кралица на разбойниците! Свирепия Карло се нуждае от находчивата Виля за предстоящия голям финал. Но се оказва, че има сериозни съперници от другите разбойнически банди. Виля пък ще научи за уникалния Наръчник на разбойниците отпреди век и половина, от който е запазен само един-единствен екземпляр. Дали обаче съперниците вече не са го намерил…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *