„Растем заедно“ – 12 тематични комплекта с книги от „Изток-Запад“ за големи и малки читатели

„Растем заедно“ е новата кампания на издателство Изток-Запад, която комбинира прекрасни детски книжки с ценни четива за възрастни. 

„Тази година си поставихме висока цел – да пробудим семейния дух у читателите в уютната компания на най-хубавите ни заглавия. Провокираме малки и големи да четат на едни и същи теми и да се развиват заедно. За целта комбинирахме прекрасни детски книжки с ценни четива за възрастни – за да учим, размишляваме, разговаряме и израстваме емоционално, ментално и морално заедно с децата си. Получиха се цели 12 подаръчни комплекта за семейно четене, посветени на жизненоважни знания, умения и ценности“, обясняват от издателството.

Ето и самите комплекти:

Комплект „Щастие“

Как да обясним на децата какво е щастието? Не се мъчете – оставете това на къщата беглец от тази мъдра детска книжка. Малките читатели ще се втурнат по следите и́ и неусетно ще стигнат до отговора. Какъв е той ли? Попитайте тях или „Щастливата къща“

За да е щастлива и вашата къща, проучете и „Забравеното изкуство да възпитаваш“ – безценен извор на практични идеи, които носят спокойствие на родителите и радост на децата. Семейната хармония е възможна. Поканете я у дома!  

Комплект „Отново заедно“

Може да е анимация на книга и текст, който гласи 'растем заедно! амели жаво аник аникмасон প отново заедно йохан хари откраднат фокус дасеконцентрираме дасе концентрираме защо можем 林林 изток 血 запад'

Как да се откъснем от екраните и да общуваме пълноценно? 

Един чаровен кокер подава муцунка от детската книжка, за да привлече вниманието на цялото семейство и да го събере „Отново заедно“. Четириногият приятел ще отведе децата далеч от телефоните, таблетите и конзолите и ще им покаже неподправената радост от игрите, близостта и общуването. 

Но как да задържим оживелия семеен дух, ако ние, възрастните, непрекъснато надничаме в телефоните си? Известният журналист Йохан Хари ще ни помогне да се справим с пристрастеността към смартфоните и социалните мрежи и ще ни припомни как да общуваме истински. Време е да потърсим своя „Откраднат фокус“.

Комплект „Не се сърди, човече!“

Може да е анимация на книга и текстово съобщение

Как да обуздаем развилнелите се емоции?

Първо ще попитаме „Тролът Сърдитко“ – този чаровен приятел знае най-добре какво е да изпаднеш в ярост. Малките читатели ще открият, че бясното ритане с крачета, дивите крясъци и сръдните не помагат с нищо. Ами тогава? Нека опознаем емоциите, за да ги опитомим!

А има ли пораснали сърдитковци, които трудно овладяват изблиците си на гняв, разочарование и вина? „Сложи граници, открий вътрешен мир“ ни показва как да постигнем здравословния емоционален баланс, така че да се гордеем със себе си и с примера, който даваме на децата си.

Комплект „Остър ум“

May be a cartoon of book and text that says 'растем заедно! - ። 1000 неща идесириксунаниннаниееа търсене голяма книга за малки нещотърсачи джулия гейлъф BE прозорлив ум нещата ясно, адруги- не нагласата съгледвача, или някои виждат 林林林 изток 血 запад'

„Много голяма книга за малки нещотърсачи“ е освежаваща гимнастика за ума за цялото семейство. Това пъстро удоволствие провокира вниманието, логиката и съобразителността – очакват ни повече от 1000 чудесийки за откриване, забавни задачи, пъзели и лабиринти.

Пред нас – големите нещотърсачи, стои още по-голямо предизвикателство: да се научим да виждаме нещата такива, каквито са, а не такива, каквито ни се иска да бъдат. Как да свалим очилата на предубедеността, ще открием с „Прозорлив ум“

Комплект „Фантазия“

Може да е анимация на 2 души и книга

Отваряме необикновената енциклопедия „Шмакофокци“, за да разкрием на децата грандиозна тайна: въображението прави чудеса! С него виждаме като през вълшебна лупа онези щури калпазани, които ни крадат чорапите, оставят ни съобщения от трошички и разхвърлят навсякъде. Каним ви лов за шмакофокци – с тях светът е приключение!

За да е пълна веселбата продължаваме с Дийн Бърнет – стендъп комедиант и… невроучен! В „Щурият мозък“ той описва невероятните способности и още по-невероятните странности на човешкия ум. Дори и най-чудатите реакции започват да изглеждат нормални, когато открием какви щуротии се случват в мозъка ни. Пригответе се – освен интересно, е и страшно забавно!

Комплект „Емоционално интелигентни“

Може да е анимация на 1 човек, книга и текстово съобщение

Търсим малки и големи смелчаци за вълнуващо приключение из света на емоциите. Очаква ни поредица от интересни ситуации и експлозии от чувства. Без паника! Жокерите под капачетата ще ни подскажат как да овладеем екстремните емоции. Остава да „потрием ръцете си няколко пъти, за да си върнем куража и увереността“ и да скочим смело в чудната „Книга за емоциите“.

Как обаче да възпитаме осъзнати и емпатични деца, ако сами не притежаваме тези качества? Никога не е късно за „Емоционалната интелигентност“ – практичният наръчник на Даниъл Голман ни помага да развием умения с изключително значение за здравето, работата и взамоотношенията ни. 

И по-важното: да ги предадем нататък!

Комплект „Скокове в растежа“

Може да е анимация на 1 човек и текст, който гласи 'растем заедно! опберонът на кики TheWonder Weeks чуаните сеамици очаквани скокав развитието на бебето ванденсра ван Sepr A.H. хети Ae рейт, A.H. франс плои ксавиера плас-плои плои İİM изток 血 запад'

Познавате ли малчугани, пристрастени към биберона си? Запознайте ги с другарче по съдба – морското свинче Кики, което също отказва да се раздели със своя. В „Биберонът на Кики“ ги очакват забавления и важни открития, достойни само за пораснали дечица (и свинчета!). Залъгалките падат с усмивка! 

Но да пораснеш, не е лесно… Ако имате бебе, вече сте наясно, че всеки значим напредък в развитието му е съпътстван от екстремни емоции. „Чудните седмици“ е не просто книга, а вълшебен календар на десетте основни скока на растежа. С него можем да се подготвим за смущенията в съня, храненето и поведението. И да се заредим с оптимизъм: след „бурните“ седмици винаги изгряват „слънчевите“. 

Комплект „Дисциплина за най-малките“

Може да е анимация на 1 човек, книга и текстово съобщение

Сигурно не искате и да знаете „Какво има в памперса“ и „Какво има в гърнето“, но уви, всички деца преминават през стресиращия период на приучване към гърне и тоалетна. Тогава на помощ идва най-симпатичният експерт в областта – мишлето. То с готовност ще покаже на мъниците как точно стават нещата: с ентусиазъм, смях и лекота.

За останалите предизвикателства в отглеждането на най-малките се обръщаме към Джанет Лансбъри. Милиони родители по света я боготворят заради гениалния ѝ възпитателен подход, който слага край на тръшкането, инатенето и истериите. Нека ѝ се доверим: „Няма лоши деца“.

Комплект „Познай себе си“

Може да е анимация на книга

Няма дете, което да не се впечатли от новината, че сутрин е по-високо, отколкото вечер. Със сигурност всяко ще се изуми, че „сменя“ кожата си на всеки 27 дни. И ще иска да разкаже на всички, че може да произведе толкова много слюнка, че с нея да напълни цели два плувни басейна! „60 удивителни и любопитни факта за човешкото тяло“ ще спечели малчуганите с невероятни тайни за собствената ни природа. 

А какво крие нашата психика? „Личностни тестове: 25 теста, които разкриват кой сте“ е интригуващ експеримент за всеки, който иска да опознае истинската си същност и тази на околните. Тествайте различни модели за определяне на характера, сравнете резултатите и вижте как да използвате наученото, за да работи за вас.

Комплект „Природна магия“

Може да бъде изображение с 1 човек, книга и текстово съобщение

Каним малки и големи на уникален птичи спектакъл! Ще чуете виртуозните изпълнения на най-гласовитите градински птици. Ще се порадвате на чудното разнообразие на пъстри оперения и напети опашки. Ще откриете къде живеят пернатите приятели и с какво се хранят. Концертът започва с „Малка книжка с песни на градински птици“

Птичият хор е идеален съпровод за околосветско пътешествие с „Откривателят на природата“. Тръгваме по стъпките на легендарния Александър фон Хумболт, за да научим тайните на природния свят и да станем свидетели на велики открития. Очаква ни екстремен поход, в който науката граничи с жива екзотика.

Комплект „История на човека и света“

Възможно ли е да провокираме интереса на подрастващите към сериозни научни теми? Достатъчно е да разгледаме двата комикса „Sapiens: история в картинки“, за да открием как – с невероятни илюстрации и динамичен текст. Историята на човека – на нашите възходи и падения, на нашето минало и вероятно бъдеще – може да бъде разказана различно. Какво ще кажете за криминален трилър? Семейна сага? Телевизионна игра? Приключенска новела? Пригответе се за всичко това заедно!   

Аналогът на Харари за възрастни „Sapiens. Кратка история на човечеството“ е също толкова увлекателен. Смела, всеобхватна и провокативна, книгата отправя предизвикателство към всичко, което си мислим, че знаем за хората, за техния ум, действия, възможности и бъдеще.

Комплект „Обичам България“

„Таралеж се жени“ на Яна Язова притежава онова, което липсва в съвременните детски книжки: омагьосващ възпитателен дух. Мъдри и страшно увлекателни, нейните стихчета и приказки учат децата на доброта, героизъм и справедливост. Ценности, с които мечтаем да отраснат още много поколения българчета.

Ами ние, възрастните? Нима не се нуждаем от припомняне, че съществуват истински герои и причини за национално самочувствие? Трилогията на Яна Язова „Балкани“ е точно това: един разтърсващ прочит на българската история, с който осъмваме патриоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *