„В очакване на Боджангълс“ по бестселъра на Оливие Бурдо тръгва по кината от 16 декември

Романтичната мелодрама „В очакване на Боджангълс“, която покори сърцата на зрителите по време на осмото издание на кино-литературния фестивал Синелибри, тръгва в регулярно разпространение в България от 16 декември.

Сценарият е адаптация на едноименния бестселър на Оливие Бурдо, издаден на български език в превод на Росица Ташева.

Във филма участват: Ромен Дюри, Виржини Ефира, Грегори Гадебоа, Морган Ломбар, Солан Мачадо Гранер и др.

Безумната любов никога не е била толкова убедителна. Пред малкото си момче Камий и Жорж танцуват на фона на любимата си песен „Мистър Боджангълс“ и не променят екстравагантния си начин на живот даже когато битовите сметки набъбват заплашително. Сияйна и чувствителна, майката определя атмосферата в този дом със своята непредсказуемост и щедра фантазия. Ала нито един празник не е безкраен… Възможно ли е да се избегне неизбежното и на каква цена?

В книгата историята е разказана от бащата и малкия син. Вълшебна, шеметна любов свързва бащата с необикновената му жена, синът е безмерно щастлив с шантавите си родители, а майката е сияйна, остроумна, изпълнена с нежност и фантазия, непредвидима, напълно освободена от всякакви задръжки, превърнала живота на всички около себе си в безкрайно празненство и обзета от неистова обич към танца и песента „Мистър Боджангълс” на Нина Симон. Майката показва „изплезен език” на реалността до деня, в който стига твърде далеч и сладката й лудост се превръща в клинично безумие. „В очакване на Боджангълс” е смешна и трогателна история, която ни кара да се усмихваме и да плачем едновременно. Може би защото отвъд всички емоции, които поражда у нас това екстравагантно семейство, авторът ни призовава ни повече, ни по-малко да „сритаме разума в задника”. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *