Вещиците на Тери Пратчет долитат в новите издания на „Светът на Диска“

Историите за емблематичните вещици от „Светът на Диска“ вече са на пазара с обновени издания. Поредицата „Вещиците“ от сър Тери Пратчет включва шест заглавия: „Еманципирана магия“, „Посестрими в занаята“, „Вещици в чужбина“, „Господари и господарки“, „Маскарад“ и „Захапи за врата“. 

Изданията на изд. „Архонт – О“ идват с ново оформление, но оригиналният формат е запазен, за да могат читателите да допълнят любимата си колекция. Познатите илюстрации на Джош Кирби отново красят кориците на книгите. Запазен е преводът на Владимир Зарков, Катя Анчева и Елена Паскалева, като грешки от предишните издания са поправени. 

Историите от поредицата „Вещиците“ проследяват приключенията на Баба Вихронрав, Леля Ог и Маграт Чеснова. Всяка от героините вдъхва живот на различен стереотип за вещиците. Баба Вихронрав е класическата вещица, позната ни от приказките, Леля Ог е селската знахарка и баячка, а Маграт е модерната романтична последователка на Уика, поела по пътя на духовното израстване. Те израждат бебета, лекуват брадавици и държат под око вампири, крале, създаващи проблеми, или нашествия от други светове, които не одобряват. Посестримите в занаята преодоляват невероятни препятствия и срещат невиждани чудеса, но винаги го правят със стил.

Книгите от поредицата „Вещиците“ отговарят на всяко читателско очакване. Благодарение на безграничното въображение и хапливия сатиричен стил на Тери Пратчет, 80 милиона книги от „Светът на Диска“ са продадени по целия свят. Във „Вещици в чужбина“ Пратчет пише: „Хората мислят, че историите се сътворяват от човека. Всъщност е точно обратното“. 

Следващите заглавия от „Светът на диска“, които предстои да бъдат преиздадени, са романите от поредицата за Смърт. Тя включва книгите „Морт“, „Жътварят“, „Музика на душата“, „Дядо Прас“ и „Крадец на време“.

ТЕРИ ПРАТЧЕТ е един от най-успешните съвременни писатели. Най-известен е със серията си от комични фентъзи романи за света на Диска. Книгите му са продадени в над 100 милиона екземпляра по света и са преведени на над 37 езика. Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен чуждестранен автор в САЩ. Много от историите му са адаптирани за екран и той самият е носител на множество отличия и награди. През 2001 г. печели медала „Карнеги“ за романа си „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“. Пратчет е офицер на Британската империя от 1998 г. и през 2009 г. получава рицарско звание заради приноса си към литературата.

Можете да поръчате книгите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *